Какво да сготвя днес? вероятно е един от най-често занимаващите

...
Какво да сготвя днес? вероятно е един от най-често занимаващите
Коментари Харесай

8 идеи, които ще ви помогнат да разнообразите семейното меню

" Какво да сготвя през днешния ден? " евентуално е един от най-често занимаващите съзнанието ви въпроси в края на работния ден. Омръзна ли ви да си го задавате, без да получавате отговор нито от личното си въображение, нито от членовете на вашето семейство? А може би по-скоро ви е писнало от едни и същи ястия, които явно дотягат към този момент и на вашите деца, а и на напълно непретенциозната ви половинка? Не се тревожете. В тази публикация ще намерите решение на вашия безконечен проблем – по какъв начин да разнообразите фамилното меню. Ето цели 8 практични хрумвания, от които да се възползвате.

Тематични вечери

За да ви излезе на сметка тази концепция за нашарване на фамилното меню, пазарувайте от вярното място. Всяка седмица в близкия до вас хипермаркет ще откриете разнородни понижения на хранителни артикули, които да включите във вашите предписания. Наличният подбор няма по какъв начин да не ви въодушеви да сготвите нещо ново, което до момента фамилията ви не е вкусвало вкъщи. Това от своя страна е елементарен метод да сложите завършек на еднообразието.

Азбучно меню

Впуснете се в 30-дневно предизвикателство. Всеки ден приготвяйте по едно обичайно ядене от дадена страна. Започнете с буквата А, като заложите на рецепта от Англия, Австралия или Австрия. На идващия ден пропуснете Б и заложете на друга страна – да вземем за пример, Белгия или Барбадос – тъй като по всяка възможност към този момент сте готвили всяко обичайно за нашите географски ширини ядене.

Пробвайте артикули, които в никакъв случай не сте опитвали

Заложете на предизвикването и резултата на изненадата. Най-добре ще ви се получи, като тествате артикули, с които в никакъв случай не сте готвили. Имате необятен избор – от екзотични плодове, до локални деликатеси или странни суперхрани, известни в други страни.

Доверете се на експерти

Не е нужно сами да измисляте за гурме кухня. Вместо това, използвайте наличните предписания в готварските книги, в остарелия бележник на мама или баба, а за какво не се и абонирате за известно готварско списание? Възможностите са толкоз доста и сигурно ще намерите някое ново обичано ядене на цялото семейство.

Вземете си асистент в кухнята

Омръзнало ви е сами да мислите седмичното меню вкъщи? Време е за смяна! Започнете да готвите с децата у дома. Така ще съчетаете приятното с потребното. А също така ще научите малчуганите вкъщи на потребни готварски практики, което ще ги направи по-отговорни и независими.

Смяна на функциите

Ако до този миг единствено и само вие сте готвили вкъщи, време е за още една смяна. За да разнообразите седмичното меню, започнете да се редувате с половинката си в това обвързване в кухнята. Всеки ден можете да си назначавате като на игра специфични провокации един на различен.

Социална кулинария вкъщи

Станете член на кулинарна група в някоя обществена мрежа. Там участниците постоянно обменят хрумвания. Всеки път, когато се затрудните в избора на меню за деня, попитайте в групата какво да сготвите, като им разкажете с какви артикули разполагате в хладилника в тъкмо този миг.

Станете част от кулинарно предаване

Всъщност, не е нужно даже да отивате на кастинг и да ви одобрят. Достатъчно е да си пуснете някое известно ТВ кулинарно предаване и всекидневно да заимствате хрумвания от него. Водете си постоянно дневник, с цел да не изпуснете да тествате нито една забавна концепция!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР