Какво да правим при неочаквана среща с мечка – на

...
Какво да правим при неочаквана среща с мечка – на
Коментари Харесай

Какво да правим при неочаквана среща с мечка

Какво да вършим при непредвидена среща с мечка – на този въпрос дават отговор от природозащитната организация WWF. Във връзка със сигнали и запитвания по отношение на появяването на мечка в Чепеларе, на страницата си във Фейсбук експертите разгласиха и насоки за отбягване на контакт с животното.

Не правете опити за приближаване и/или снимане на мечката, в случай че я забележите, поучават специалистите. Изхвърлянето на боклуци единствено на регламентирани за задачата места и да не се оставя налична за мечките храна пък са две от нещата, които ще ни оказват помощ да избегнем нежелана среща с животното.

От WWF осведомят, че техният специалист от „ Спасителен мечешки отряд “ Владимир Тодоров следи обстановката в Чепеларе. Вчера е бил подложен и овчар на мястото, където мечката е бутнала четири кошера, означават от организацията.

„ Продължаваме да следим какво се случва, да приказваме с локалните и да спомагаме с информация и насоки за предварителна защита на бъдещи спорове. Нашата позиция е срещу непременното издаване на позволение за отстрел на мечката преди да бъдат положени старания за прогонване ѝ ", показват още от WWF.

На са оповестени всички препоръки какво да вършат хората при нежелана среща с мечка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР