Какво да правим, ако се разболеем от грип или от

...
Какво да правим, ако се разболеем от грип или от
Коментари Харесай

Код здраве: Какво да правим, ако се разболеем между две ваксини

Какво да вършим, в случай че се разболеем от грип или от Ковид-19 след слагане на първа доза ваксина против „ модерната болест”, какъв брой време е нужно да изчакаме до втората игла, има ли лекарства, които е по-добре да не одобряваме и като цяло по какъв начин е най-разумно и безвредно да действаме. Всички тези значими въпроси Радина Василева, водещата на предаването „ Код здраве”, дискутира през днешния ден с доктор Васил Михайлов – експерт по извънболнична активност и ваксиниращ доктор във имунизационния център на „ Александровска” болница. По думите му през последните месеци ползата към слагане на Ковид ваксина се е покачил към три пъти.

След първата апликация на имунизацията е нужно време, с цел да се развие добър имунен отговор, като огромен % от потенциала й се построява в първите 10-15 дни. „ Ако човек тогава се болести с Ковид-19, то това е неговия късмет да боледува много по-леко. Трябва да изчака към три месеца за втора доза, като следва откритата процедура, основана на доста научни проучвания и емпиричен опит”, разяснява експертът.



Ако пък се разболеем от грип сред двете приложения не е нужно да чакаме да сме „ изцяло здрави”, защото това няма отношение към имунизацията против Ковид-19, безапелационен е доктор Михайлов.



Има ли лекарства, от които би трябвало да се почистим преди втора игла или въобще да не приемаме; какво е мнението на доктор Михайлов по повод възбраните да не се употребява алкохол, млечни артикули, морски блага и други преди манипулацията; компрометира ли имунизацията против грипа тази за Ковид-19 и какъв брой време би трябвало да има сред двете - вижте във видеото!

Гардероб водеща:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР