Какво да коментирам, като то е без коментар? Най-омерзена съм

...
Какво да коментирам, като то е без коментар? Най-омерзена съм
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Креватно-вагинално е нивото на политиката в България

Какво да разясня, като то е без коментар? Най-омерзена съм от обстоятелството, че политическият живот в България е стигнал до едно креватно-вагинално равнище. Живеем в спектакъл на парадокса. Да ме простят нашите артисти, само че нямаме потребност от тях, съобщи в изявление за "Фрог нюз " психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова. Ето какво сподели още тя пред екипа ни:

Д-р Гълъбова, по какъв начин бихте коментирали скорошните събития, които се разиграват в страната ни?
Няколко неща ми вършат усещане. Първото, за което се усещам и най-омерзена, е фактът, че политическият живот у нас е на едно креватно-вагинално равнище. Няма битка, разногласия за хрумвания. Има фотоси от спални и записи, в които най-високо стоящият човек като институция е наименуван с името на дамски сексуален орган. Няма да разисквам дали това е по този начин, или не е по този начин. Очаквам от държавните хора да водят разногласия по политика, да стигат до консенсус. Слизането на това равнище е потресаващо. Допускането, че е допустимо от единият най-високо изравен мъж в страната в лицето на премиера, че другият го следи с дрон персонално, към този момент излиза отвън рамките на здравия разсъдък и е маркер, че има изтърване на нерви. Човек под афект може да каже доста неща. Всеки може. Но ние като общество чакаме от държавниците си да бъдат на високо равнище във всяко едно отношение. Не бива да забравяме, че това са хората, които задават звук в обществото ни. е са фокуса на публичното мнение, дефинират орисите ни. Задават тона на другарство. Чудим се след това за какво експанзията и простащината избиват.

Вие какво извличате като обръщение от протичащото се?
Обезпокоителен е фактът, че някой си е разрешил да направи сходна фотография. Това е надълбоко аморално. Няма значение истина ли са или не са истина. Важното, че високопоставените ни мъже и дами си приказват по този метод и на такива тематики. Това е реалност от доста години - назовават се с най-различни прилагателни. Притеснителното е, че хората в страната го намират за нещо обикновено. Чудя се, в случай че във Англия се появи запис с кралицата какво ще се случи. Никой няма да повярва, че това е допустимо. Стигнали сме до такова дъно, че масата го приема за допустимо. Не се занимаваме с личностно израстване, себеопознаване, издигане на равнището на интелекта. Това ще ни занимава още дълго време - има обещания за още. Хляб може и да няма, само че зрелището ще ни е обезпечено. И това е страна, която се счита за люлка на цивилизацията. Живеем в спектакъл на парадокса. Разбрах за какво затвориха театрите у нас. Да ме простят нашите артисти, само че нямаме потребност от тях.

Вчерашният брифинг в централата на ръководещите като че ли подсети на една добре режисирана пиеса. Вие по този начин ли го виждате?
Не разбрах какъв беше смисълът на този брифинг и какво трябваше да се случи. Може би е вярно, не съм пиар. Но според мен тези неща не трябва да се раздухват по този начин, а да се работи задълбочено и незабавно - да излезе истината нескрито. В хода на разнищването на абсурда чуваме разнообразни неща. Извинявйте, само че споделят "Няма да проверяваме, тъй като това е забележим фалшификат ". Ама по какъв начин го разбрахте? Президентът е прав - в случай че записът е подправен да се проверява и този, който го е направил, да се накаже. На хората им е обидно, считат ги за глупави.

Като психиатър по какъв начин бихте тълкували държанието на политиците, в случай че изключите звука на тв приемника и се абстрахирате от репликите им?
Тези хора са сложени под голямо напрежение и стрес. Има някаква нервност в придвижванията, отривистост. Напрегнатост в погледа. Много мощно повишена тревога. Ясно е, че пребиваването във властта е мъчно. Виждам, че огромна част от нашите политици очевидно са се изхабили в хода на упражняването на тази виновна работа. Може би е време да се отдръпват. Не мисля, че ще стане обаче. Властта, парите и славата са страховит афродизиак. Не знам подари се случва някъде по света, без човек да изпада в несъгласия, без да има предпочитание да си запази позицията. Но в другите страни обществото очевидно има доста висока стойност на коректив и гласа на хората се чува. Думи като "морал " имат доста по-различен заряд.

Тук знаем какво се случва - всяко знамение е за три дни, най-голямото - за шест.
Видимо напоследък е, че доста от тези хора са на ръба на своите благоприятни условия за оправянето с рецесии. Но пък си мисля, че когато един човек живее почтено и честно, съблюдава разпоредбите на играта, няма да се постанова да влиза от скандал в скандал и да е в непрекъснат пояснителен режим.

Какво би трябвало да се промени съгласно Вас?
Мисля си, че имаме потребност от нови, кристално чисти хора. Граничи с утопията. В политиката би трябвало да влязат хора, които имат постоянни вътрешни устои и няма да си оближат пръстите, като бръкнат в кацата с мед. Такива хора знаят какво съставляват без славата, парите, известността и властта и нямат потребност да мачкат. Такива има, сигурна съм. Друг е въпросът, че множеството от тях са отвратени от политиката.

Въпросите зададе Джесика Вълчева, "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР