Какво бихте направили, за да имате един по-щастлив живот, ако

...
Какво бихте направили, за да имате един по-щастлив живот, ако
Коментари Харесай

Тайната на щастието според Уорън Бъфет

„ Какво бихте създали, с цел да имате един по-щастлив живот, в случай че можехте да върнете времето и да изживеете живота си изначало. “ Преди повече от 20 година студент задава този въпрос на именития вложител Уорън Бъфет по време на негова лекция в Бизнес учебното заведение на Университета на Флорида.

Тогава Бъфет предизвиква студентите да се концентрират върху щастието от по-практична позиция. Никой от нас не може да върне времето обратно, само че всички ние можем да вземаме решения за нашата кариера, цели, финанси и връзки, от които зависи дали ще бъдем щастливи, или не.

„ Начинът да постигнете това е като вършиме нещо, което ви харесва, през целия си живот. Работете единствено с хора, които харесват. Аз върша тъкмо това. Ако знаех, че ще изкарам 100 млн. $ като работя с човек, който кара стомаха ми да се прекатурва, то щях да откажа “, споделя Бъфет.

„ Призовавам ви да работите нещо, което харесвате. Напълно сте луди в случай че мислите да кандидатствате за работа, която не ви кара да се чувствате добре, единствено тъй като смятате, че това ще се впише добре в автобиографията ви “, прибавя той.

Работете това, което обичате. Звучи елементарно, когато идва от устата на мултимилиардер, само че истината е, че Бъфет е правел това, което обича още преди да забогатее.

Има доста аргументи да последвате съвета на „ Оракула от Омаха “. Ето няколко от тях:

Повече благоприятни условия

Хората, които работят това, което обичат, имат разполагаем повече благоприятни условия за развиване. Това им разрешава да подхващат повече опасности, тъй като когато се провалят, те не се отхвърлят от обичаното си занятие, а си вземат поучения от неуспеха и стават по-устойчиви.

По-добра връзка сред персоналния и професионалния живот

Когато вършиме това, което обичате, вие създавате връзка сред вашата работа, ползи и полезности. Това ви разрешава да разберете кои са най-важните неща във вашия живот и в бизнеса.

Повече мотивация, която води до по-големи триумфи

Ако вършиме нещо, което обичате, то вие сте по-мотивирани да и фокусирани върху работата си. В тези случаи вие работите, тъй като това ви носи наслаждение, а не тъй като сте задължени да го вършиме. Желанието ви да бъдете по-продуктивни идва от вътрешното ви възприятие, че това, което вършиме, има значение и че то ще бъде от изгода за останалите.

Като умозаключение може да кажем, че в случай че работите това, което обичате, няма да ви се наложи да работите нито ден! Това е и главните източници на благополучие в живота. Ако не знаете какво в действителност обичате да вършиме, то откриването на вашата пристрастеност би трябвало да е най-важния приоритет в живота ви.

...................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР