Какво би станало, ако държавата решава вместо вас, как да

...
Какво би станало, ако държавата решава вместо вас, как да
Коментари Харесай

Какво е „Бриткойн” и защо е важно да стоим далеч от централизираните дигитални валути

Какво би станало, в случай че страната взема решение вместо вас, по какъв начин да харчите парите си?

Централната банка на Англия обмисля съществено да „ преструктурира ” финансовата система в страната, въвеждайки цифров паунд, чиято функционалност сега се разисква под кодовото име „ Бриткойн ”. Колкото и да наподобява обаче това работно заглавие на новата централизирана цифрова валута на Bitcoin – истинската криптовалута, толкоз концепцията зад нея се разграничава от тази на биткойна и системите зад него. Различията са главно в това кой ще ръководи цифровия паунд.

Спорът в обществото, в случай че може въобще да се назова по този начин протичащото се, е на изкуствената разграничителна линия „ за ” и „ срещу ”, до момента в който в действителност за някакво утвърждение от страната на хората не би следвало въобще да се приказва. Причината за това е, че въвеждането на издавана от централна банка цифрова валута на процедура поставя завършек на финансовата независимост и самостоятелност, и дава начало на цифрова технократична тирания от стопански вид. Какво се има поради?

Към момента към момента имаме пари в кеш. Какво вършим с тях е персонално наше решение, а финалната транзакция в брой се „ наблюдава ” единствено от нас и от получателя на банкнотите – другояче казано, вие и трето лице знаете защо са изхарчени парите. Не по този начин стоят нещата, когато пазарувате артикули с карта или по банков път. Тогава, с цел да стигнат парите от вас до получателя им, банката, с която работите, бива известена за това. Записва се точна дата, час, секунда, сума, мотив, както и вашето име, името на получателя и всичко, с което банката разполага като информация за вас и него още от момента, в който се прави регистрацията на сметката.

И до момента в който с това сме привикнали до известна степен и се съгласяваме с него, то напълно " друга бира ” са централизираните цифрови валути, които в този момент се разискват в редица страни по света, водени от Западния свят, само че по концепция на Китай. Случва се следното – Бриткойн се вкарва, кешовите транзакции изчезват, тъй като са „ несигурни ” (за кого, това е различен въпрос) и парите се издават от централната банка на хората като премия за техния труд. Всяка транзакция се наблюдава, всяко ваше деяние излиза наяве за банките и по продължение на същия мотив – и на страната. Това е съдбовно.

Това значи, че вашата финансова непоклатимост евентуално ще зависи от това какъв брой вярно се съгласявате с държавните политики и капризи. Системата към този момент е въведена в омразния и властнически за Запада Китай. Комунистите там обичат да държат под надзор популацията си и то очевидно също обича да бъде следено. Така да вземем за пример, в случай че пресечете изкривено улицата, отвън пешеходна пътека, в няколко китайски провинции ще получите автоматизирана санкция, която се изтегля от сметката ви без да имате право да контролирате процеса. За да се случва оптимално флуидно този развой, във въпросните провинции е въведена система, извадена непосредствено от романа на Джорд Оруел „ 1984 ”, при която всяко ваше придвижване се слети от сложни мрежи от камери за видеонаблюдение, снабдени с логаритми за лицево различаване, вързани към базите от данни на държавното управление. Чудесна формула. Ако решите повторно да пресечете изкривено улицата, се лимитира правото ви на прилагане на градски превоз или междуградски транспорти. Ставате пандизчия на страната.

Ако вземем същата система, към този момент услужливо създадена от братята китайци и я използван в западното общество, стигаме до още по-големи кошмари. На „ мода ” в политиката сега са концепциите за климатичните промени (терминът бе услужливо изменен от „ световно стопляне ” в последните години), зелената сила, енергийната успеваемост и така нататък концепции, въведени след унищожаването на нуклеарната енергетика на Стария континент. Когато вашият портфейл е напълно на разположението на банките, а те работят за страната и надлежно политиците, картината се трансформира внезапно.

„ Могат да създадат по този начин, че да можете да купувате месо. Че не можете да отидете на отмора без разрешение. Ако мислят, че сте летели доста в последната година, могат да ви лимитират опциите за пътешестване. Всичко зависи от това какво влиза в листата на страната в съответния миг. А той ще се трансформира ”, споделя финансовият анализатор Сузи Уорд, която е един от многото специалисти, които съзират в сегашните дейности на Англия опит да се отстрани финансовата самостоятелност на жителите. Тя акцентира още, че при сегашната система, в случай че страната ви сметне за „ неуместен ”, елементарно може да затрие банковите ви сметки. Но в никакъв случай не може да ви ограничи от това да ползвате пари в брой.  С нововъведенията, тази „ спънка ” пред тоталния надзор се отстранява.

И в случай че мислите, че това са далечни процеси, спомнете си остарялата максима – всичко в България идва с 10 години забавяне. Но в модерния свят, поради скорострелното развиване на събитията и технологиите, това забавяне към този момент е доста по-малко. Към момента няма проекти левът да бъде „ цифровизиран ”. Но пък няма и проекти той да бъде съхранен за още дълго. Смяната му с евро, колкото и да не се харесва на една немалка част от обществото, наподобява неизбежна. А с това идва и неизбежното вкарване на страната ни в еврозоната и по прдължение – в , което от повече от 2 години към този момент е на дневен ред в Европейския парламент и Европейската комисия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР