Какво би бил Великден, ако липсваха онези панери, преливащи от

...
Какво би бил Великден, ако липсваха онези панери, преливащи от
Коментари Харесай

Бабините съвети за най-лъщящите и красиви великденски яйца

Какво би бил Великден, в случай че липсваха тези панери, преливащи от шарени яйца?! Боядисването на великденските яйца е измежду обичаните занимания за дребни и огромни. Този развой обаче си има и своите тънкости. Нашите баби добре знаят това.
С годините са изучили всяка специфичност, обвързвана с варенето и боядисването на яйцата, тъй че най-после да се получат най-лъщящите и пъстри творения, които да радват окото на човек.
Бързаме да ги споделим с вас, тъй като доста скоро следва да се заемете с декорирането на великденските яйца и сме сигурни, че препоръките ни ще ви бъдат в действителност потребни.
Ето какви са те:
Не слагайте оцет във водата
Ако слагате оцет във водата, вие ще допринесете за това боите да покрият по-добре повърхността на черупката, само че никога няма да я извършите по-твърда. Затова не виждаме смисъл да слагате оцет във водата, до момента в който ги варите.
Никога не слагайте да варите яйца, непосредствено извадени от хладилника
Това е една от най-често допусканите неточности. Съвсем разумно хората съхраняват този артикул на хладно място. Не си дават сметка обаче, че щом яйцата бъдат сложени на котлона незабавно, откакто бъдат извадени от хладилника, то от внезапната смяна на температурата ще се пропукат и няма да може да ги декорирате.

 Ако извършите това, до момента в който варите яйцата, няма да се пукне нито едно Ако извършите това, до момента в който варите яйцата, няма да се пукне нито едно
Много скоро следва да се забавляваме цялото семейство, до момента в който боядисваме великденските яйца. Това е единственият ден от годината, в к...
Винаги ги оставяйте известно време на стайна температура, преди да сложите тенджерата на котлона.
Задължително измийте яйцата, преди да ги сложите да се варят
Това е следващата специфичност, с която да се съобразите. Знаем, че не е най-приятната част, само че пък наложително би трябвало да го извършите, в случай че желаете най-после да се получат най-красивите великденски яйца. За задачата е нужно да си послужите с гъбичка и течаща вода. Дори не се постанова да употребявате сапун или друго почистващо средство.
Не слагайте топлите яйца в леден разтвор с багра
Ако боите, които сте си набавили, не разрешават да бъдат разтворени в гореща вода, наложително би трябвало да изчакате яйцата да се охладят, преди да ги поставите в съда с цветна багра.
 Лесен трик за избелване на кафявите яйца Лесен трик за избелване на кафявите яйца
Великден наближава, а с това се ускорява еуфорията около приготовленията. Знаете, че боядисването на яйцата е едно от обичаните неща за...
Намажете боядисаните яйца с олио
Това е онази дребна хитринка, с която всяка баба си служи. Ако желаеме да имаме причудливо красиви и лъщящи яйца, би трябвало да вземем парче памук и да излеем върху него няколко капки олио.

Всяко едно яйце се потърква усърдно с памучето с олио и най-после се получават най-лъскавите великденски яйца.
Забавлявайте се и създайте истински шедьоври, които да красят дома ви на този ярък празник!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР