Какво би бил един тенисист без своята ракета? По всяка

...
Какво би бил един тенисист без своята ракета? По всяка
Коментари Харесай

Много претенденти за титлата, 1 отбор Wilson на Sofia Open


Какво би бил един тенисист без своята ракета? По всяка възможност един доста добре движещ се състезател, който умее внезапно да сменя посоката. За благополучие няма особена нужда да разсъждаваме над сходни въпроси, тъй като за тенисиста ракетата е просто продължение на ръката. Най-верният асистент. Без който нищо не би било допустимо.

Ако попитате множеството елитни тенисисти с кое са по-склонни да се разделят – смарт телефонът или обичаната ракета, то най-вероятно множеството ще изхвърлят смарт телефона на секундата. Такъв е и казусът с Марк-Андреа Хюслер, най-новият първенец на Sofia Open.

Той играе с ракети на Wilson откогато се помни, има спонсорски контракт с компанията и на фона на резултатите му, този договор единствено може да става по-благоприятен за него. Швейцарец да играе с Wilson звучи като изпитана доста добра композиция. Разбира се, имаме поради това, че идолът на Хюслер Роджър Федерер прекара цялата си кариера с Wilson и продължава да е измежду посланиците на компанията.

Това, че първенецът на Sofia Open играе с Wilson, надали може да бъде изненада. Разбира се, не са били доста тези, които да заложат на Хюслер, само че пък по тази причина компания от подобен мащаб разполага с тим от доста тенисисти.

Само измежду участниците в София можем да открием още шестима топ състезатели, играещи с ракети на американския бранд.

Разбира се, вниманието на българската аудитория бе ориентирано най-много към локалния воин Григор Димитров . Трикратният полуфиналист от Големия шлем се завърна на Sofia Open за пръв път от 2017 година насам, когато завоюва купата. В тазгодишното издание на конкуренцията неговото „ оръжие “ бе Wilson Pro Staff 97 V13 . Димитров си партнира с американския бранд от 2013 година насам, като през 2016 година взе присъединяване в проектирането на модела Pro Staff 97S. С актуалната си ракета Димитров реализира един от най-хубавите си резултати през последните години, достигайки до полуфинала на Мастърс шампионата в Монте Карло. В София за жалост присъединяване му завърши още във втори кръг след проваляне от Иля Ивашка.


Друг от представителите на Отбор Wilson на Sofia Open стигна до Мастърс популярност напълно неотдавна. Световният №14 Пабло Кареньо Буста , който играе с Blade 98 v8 , записа най-големия триумф в кариерата си, спечелвайки ATP 1000 шампионата в Монреал през август. Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Токио дебютира на шампионата в българската столица, само че още в първия си мач отпадна. От кого? От своя сътрудник в тим Wilson Хюслер.

Към мощно показване в „ Арена Армеец “ се стремеше и различен от ранно отпадналите – международният №85 Душан Лайович . През сегашния сезон сърбинът играе с Wilson Pro Staff 97 v13 , като доближи до четвъртфинал в Кицбюел, както и до осминафинал на Мастърса в Мадрид.

Wilson обаче си партнира освен с към този момент одобрени играчи, само че и с някои от бъдещите звезди на мъжкия тенис. Такъв е казусът с 20-годишния Иржи Лехечка , който понастоящем е №73 в международната класация. Макар към момента да не е прекосявал първи кръг на шампионат от Големия шлем, като тази година загуби от Григор Димитров на Australian Open, младият чех към този момент може да се похвали с дебютния си ATP 500 полуфинал.

В Ротердам той потегли от квалификациите, като в главната скица записа победи над Денис Шаповалов, Ботик Ван де Задсхулп и Лоренцо Музети, преди да отстъпи пред Стефанос Циципас. След ранните отпадания от Уинстън-Сейлъм и US Open Лехечка още веднъж стартира да намира правилния темп, записвайки две победи в конфликта сред Чехия и Израел за Купа Дейвис.

За страдание на чешките почитатели обаче Лехечка не стигна надалеч на Sofia Open. Той отпадна още в първи кръг след проваляне с 5-7, 3-6 от един от локалните любимци – Александър Лазаров.

Говорейки за Алекс, той неотдавна също играе с ракета на Wilson, а представянето му в последните седмици несъмнено ни демонстрира, че е направил правилен избор.

Сред членовете на Отбор Wilson на Sofia Open бе и намиращият се на 50-а позиция в ранглистата Лоренцо Сонего . Подобно на Пабло Кареньо Буста, италианецът се доверява на Wilson Blade 98 v8 . Двамата даже се изправиха един против различен през сегашния сезон. Това се случи на осминафинала на ATP 500 шампионата в Барселона, където испанецът се наложи с 6-2, 5-7, 6-2. Сонего записа първо присъединяване в главната скица на конкуренцията в „ Арена Армеец “, откакто през 2018 година отпадна в квалификациите. Той бе спечелил трофея в Метц седмица по-рано, а в София продължи победната си серия на шест триумфа преди да отстъпи на достигналия до финала Холгер Руне.

Открийте всичко от Wilson в магазините на Sport box в София (aдрес: Бул. Симеоновско шосе 35) и Пловдив, изобилен подбор, както и наплитане и тестване на ракети.

За тези, които търсят отличен баланс сред мощ и контрол при избора на тенис ракета  –  възползвайте се от предлагането на  Wilson Clash v.2 .
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР