Какво ако мечите се превръщаха в реалност? Принцът на белия

...
Какво ако мечите се превръщаха в реалност? Принцът на белия
Коментари Харесай

Любов, къщи за милиони в Пловдив и... измама! Чужденец оплита нашенки с обещания за брак

Какво в случай че мечите се превръщаха в действителност? Принцът на белия кон ви намира, влюбвате се, дава обещание ви къща за милиони... в Пловдив, брак, благополучен живот и безкрайна честност. Приказката се сбъдва.

Всичко това звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина. И както можете да се досетите, става дума за грандиозна финансова машинация.

Пловдивчанка беше въвлечена в такава скица и описа пред медията ни за нея. Ще запазим самоличността на дамата, и за улеснение ще я назоваваме Мария. В началото на топлия сезон с Мария в обществената мрежа " Инстаграм " се свързва хубав англичанин, който се показва за Томас Вик Броам (Thomas Vic Broam). Започва развой по опознаване, а след няколко седмици, Томас декларира на Мария, че е влюбен в нея и желае взаимен живот с нея. Обещава, че ще пристигна в България и ще купи къща, където да живее със своята възлюбена. Дори прави " кръвна клетва ", че се врича в безкрайна обич, изпращайки доказателства - фотография, на възлюбената си.

" След няколко седмици връзка, бях изцяло наясно, че става дума за машинация, само че желаех да видя до каква степен ще стигне и да оказа помощ на доста дами да се предпазят. Схемата е извънредно добре замислена, а индивидът против вас търси всевъзможни способи да завоюва доверието ви. Обаждания, изпращане на доста фотоси, непрекъсната връзка, доста персонални въпроси и огромна неприкритост - са единствено част от методите за лов на следващата жертва ", споделя Мария.

Профилът на Томас в обществените мрежи по нищо не издава, че против вас стои човек, който се пробва да злоупотреби с фантазиите на всеки да срещне любовта в живота си и да построи семейство. Снимките наподобяват напълно същински, Томас споделя обстойно и нашироко за работата си, всекидневието си, местонахождението си и изобщо всичко, което да сътвори образа на действителен и естествен човек. Той се показва за мъж на междинна възраст от Лондон, работещ за компанията за огромната американска компания за петрол и газ Chevron oil and gas company. Споделя, че има щерка, а брачната половинка му е умряла. Обещава, че след няколко седмици ще пристигна в България. Работил с контрагенти от страната и е бил тук, само че в този момент ще пристигна особено за Мария.



В момента, в който паякът смята, че е оплел добре своята мрежа, действието минава в последваща сцена. Томас изяснява разгорещено, че се организира конкурс за командировка в Дубай. Без изненада, след часове заседание, уведомява Мария, че е определен и отпътува за месец, а по-късно непосредствено ще дойде в България при възлюбената си. Пита я какви дарове желае и купува редица златни украшения, на които изпраща фотоси. Изведнъж обаче се оказва, че не може да качи всичкия си багаж на кораба, с който ще отпътува. И несъмнено, какво по-умно от това да изпрати най-важните си документи и подаръците за бъдещата си жена в България. Моли за адрес, а Мария му дава случаен подобен. Багажът е изпратен и Мария получава имейли с проследяващ номер. Всичко наподобява безусловно достоверно и правдиво.

Сайтът на куриера ( eaglesexpressway.com ) не буди никакво подозрение, в противен случай - всява успокоение на база данни за стабилен опит, деклариран в описанието, брой доставени колета, офиси и покритие. Номерът за следене наподобява същински и демонстрира, че пратката е изпратена от Англия към България.



До тук всичко е обикновено, само че два дни по-късно Мария получава имейл /от различен адресант от първия/, че багажът е прихванат от митниците в Турция, защото в него има пари и би трябвало да се заплати освобождението му - 2150 евро. Томас изяснява, че пътува към Дубай на транспортен съд и моли възлюбената си да ги заплати, тъй като не му работи онлайн банкирането. В багажа имало доста повече пари, споделя мнимият Томас. Накрая даже намира координати на кого да се платят парите:



Разбира се, Мария изрично отхвърля да го стори, макар че Томас и изяснява недвусмислено, че и двамата ще имат съществени проблеми с управляващите. След два дни увещание, тя му споделя, че добре схваща в каква машинация е въвлечена и Томас стопира всякаква връзка. Засега. Иначе в уеб страницата на куриера номерът продължава да демонстрира, че пратката е на митницата в Турция. Според специалисти уеб сайтът е създаден особено за тази цел и е част от измамата. Справка в интернет демонстрира, че има редица куриери с сходно име, само че няма никаква информация или мнения за съответния.



Оказва се, че Мария изобщо не е първата българка, която мнимите измамници се пробват да оплетат в схемата. И друга пловдивчанка се свърза с медията ни и описа за съвсем същия сюжет, като при нея е имало съществено закани в края на връзката, целящи въпреки всичко да убедят дамата да заплати цената за разноските по освобождението на пратката.

" Иска всички дами да се предизвестени, че сходни недобронамерени хора дебнат на всички места. За страдание, органите на реда рядко вършат следствие, в случай че няма потърпевш. Но тук става дума за същински тормоз, под натиска на който лабилни хора, биха могли да се разделят с не малко пари ", уточни Мария.

Кибер специалисти поучават да не предоставяте каквито и да е персонални данни на непознати в интернет пространството.

" Банкова информация, данни от персонални документи, телефони, имена и персонални адреси са извънредно сензитивна информация, която кардинално не е редно да споделяте през необезопасени канали онлайн даже с близки, познати и бизнес контакти ", поучава ИТ специалистът Радослав Петров. По думите му сходни измами зачестяват, а обект постоянно са красиви дами, които не са афиширали връзка в обществените мрежи, както и самотни майки.

Най-вероятно схемата работи с крадени фотоси и идентичности на действителни хора.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР