Каквито и икономически и социални модели да прилагаме, каквито и

...
Каквито и икономически и социални модели да прилагаме, каквито и
Коментари Харесай

Румен Радев: Нужна е промяна в политиката

Каквито и стопански и обществени модели да прилагаме, каквито и секторни политики да развиваме, каквито и бюджетни цели да дефинираме, и каквито и пари да раздаваме изключително преди избори, ние няма да реализираме мечтаната цел, тъй като тя зависи от политическата среда и от метода на ръководене на политическата власт. Това сподели президентът Румен Радев в изявлението си във форума „ 30 години от смяната “ във връзка 25-ата годишнина на Фондация „ Фридрих Еберт “ в България.

„ Защо не успяхме да реализираме висок резистентен стопански ритъм на развиване, който да ни закара по-бързо към това приблизително ниво за Европа и да дадем някаква вероятност на нашите младежи, тъй че те да остават тук в България, тук да търсят своето бъдеще. Те са умни и виждат, че темповете, с които се движим няма да им дадат във времевата рамка на техния деен живот този стандарт, който те желаят “, сподели президентът.

„ Ние свикнахме да търсим отговор на тези въпроси в пространството на цифрите, на статистическите измерители, на икономическите и обществените модели, на данъчната политика и на всички механизми, които движат администрацията и бизнеса “, добави още Радев. „ Но в това пространство можем да намерим, съгласно мен, оценка на положението, в което се намираме. Но няма да можем да дадем отговор на значимите въпроси, които ни вълнуват сега “, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР