Каквито и дефицити да има това управление, това, което може

...
Каквито и дефицити да има това управление, това, което може
Коментари Харесай

Христо Иванов: Новото мнозинство Ориент Експрес е рецепта за катастрофа

" Каквито и дефицити да има това ръководство, това, което може да му влее жизнеспособност, е алтернативата му - обърналият палачинката Слави Трифонов, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това може да реанимира и политически мъртвец. Българите може и да имат проблеми, само че болшинството не желаят да се върне досегашният режим. Това ново болшинство " Ориент Експрес " е рецепта за злополука. Затова и някои хора стартират да се отдръпват ".

Това сподели пред БНР Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".

Във връзка с изявление на президента той сподели:

" Освен да се вършат кисели намеци, би трябвало да се дава вероятност на жителите. Да се моли към съвестта на депутати, не мисля, че това трансформира Народното събрание в пазарище ".

Той поздрави решението на Ива Митева от Има Такъв Народ да не се кандидатира за ръководител на Народното събрание.

В предаването " Хоризонт за вас " Иванов добави, че изборите не могат да вземат решение огромните проблеми и сред тях би трябвало да се свърши работа.

" По-опитните политици би трябвало да схващат, че на новата генерация би трябвало да се даде време. Виждаме, че от нея излизат фигури като Никола Минчев. Без генерационна смяна в българската политика няма да тръгнем напред, единствено ще се задържаме в динозавърско време, което води страната обратно, а това води до гърмеж. Преди да стигнем до най-нормалната процедура за презареждане на политическата система - изборите, би трябвало да имаме избрани процеси на съзряване в нея, на смяна на играчите в нея, преди да предложим първокласен избор на жителите. Иначе изправяме хората пред фарс, който замесва демокрацията, тласка протестния избор и подхранва лашкане на страната в коренно рискови направления ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР