Каквито и да са модните тенденции през годините и независимо

...
Каквито и да са модните тенденции през годините и независимо
Коментари Харесай

Имате акне и проблемна кожа? Ето как да решите проблема с ди...

Каквито и да са стилните трендове през годините и без значение от изменящите се стандарти за хубост, има нещо, което е постоянно на мода – и това е красивата кожа. По какъвто и метод да се опитаме да ги прикрием, несъвършенствата ще си останат и даже можем да влошим положението си, провокирайки появяването на акне. Какво съставлява то? Най-просто казано, това е задръстване на порите на кожата, написа Az-jenata.bg. Обикновено повода е смяна във фона на хормоналния баланс по време на пубертета. Но проблемите могат да продължат и по-късно.

Заобикалящата ни среда, мръсният въздух, прекарването на дълги часове на закрито, неприятните хранителни привички – това са все фактори, които сигурно ще се отразят неподходящо на кожата ни.

Какво можем да създадем? Разбира се, първото, което ни идва мислено е да потърсим някакво решение – под формата на крем или маска. За страдание, може да се окаже, че сме дали парите си напразно. Нужни са доста по-кардинални дейности – в това число цялостна смяна на метода на живот и хранене.

Каква диета е добре да изберем, в случай че страдаме от проблематична кожа? Ето някои препоръки, които могат да са ви от изгода:
Избягвайте пиковете на кръвна захар
Храни, които предизвикват внезапни скокове в равнищата на кръвната захар, спомагат за освобождението на хормон, сходен на инсулина. Увеличените му равнища могат да причинят възпалителни процеси – това води до повишение на риска от развиването на акне, защото порите усилват производството на себум.

Храни, които предизвикват пикове на кръвна захар са: бял самун, бял ориз, паста, захар.
Изброените са все артикули, които са с висок гликемичен показател.

Други храни, които могат да са причина за проблеми с кожата: млечни произведения, наситени мазнини, трансмазнини.

Проучвания потвърждават, че консумирането на огромни количества от тези артикули може да докара до производството на хормони, които да причинят по-голямо обособяване на себум от порите. Освен това те се свързват и с увеличението на риска от възпалителни процеси в организма.
Какви храни да изберете?
Ако въпреки всичко сте решили да консумирате въглехидрати, те би трябвало да са комплицирани – такива с постепенно освобождение, защото те няма да покачат по този начин внезапно кръвната захар. Това са: пълнозърнести храни, бобови, непреработени плодове и зеленчуци.

Жълти и оранжеви плодове и зеленчуци – моркови, праскови, сладки картофи. Освен това – спанак и други зеленолистни зеленчуци с мрачен цвят.

Домати, боровинки, кафяв ориз, киноа, пуешко месо, тиквени семки, ядки и семена, сьомга.

Храни, богати на цинк – тиквени семки, кашу, говеждо месо, пуешко, киноа, леща, морски блага. Здравните изгоди от цинка включват – вярното действие на храносмилателната система, възстановяване функционалността на имунната система, понижаване равнищата на стрес, ускоряването на метаболизма и други

Храни, богати на омега-3 – скумрия, херинга, стриди, хайвер, яйца, телешко месо, ленено семе, чиа, орехи. Освен за положителното положение на кожата, тези храни ще ви оказват помощ за възстановяване на функционалността на сърдечносъдовата система, стабилизиране на прочувственото положение и възстановяване на когнитивната функционалност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР