Какви ще бъдат последиците за България след санкциите от страна

...
Какви ще бъдат последиците за България след санкциите от страна
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не може крадците да са по министерствата и да управляват

Какви ще бъдат последствията за България след глобите от страна на Съединени американски щати?

" Къде са били българските институции през всички тези години? Нали се сещате, че всички тези обвинявания за корупция по високите етажи на властта, всичко ставало от лицата, упоменати в отчета, не става без политическа поддръжка и политическо настойничество ", съобщи Христо Проданов от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR ".

Той се надява, че българските органи, призвани да се борят против корупцията - прокуратурата и спецструктурите, ще влязат в своите функционалности и ще изкарат истината до дъно.

" България е една похитена страна, в този момент сме в развой на освобождение и връщане на органите и доверието към страната и държавността ", уточни Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.
На въпрос за какво отчетът на Съединени американски щати излиза тъкмо в този момент, досегашният депутат от групата на " Българска социалистическа партия за България " дефинира като " просто съвпадане ", защото американците не са знаели авансово, че 45-ото Народно заседание ще трае единствено месец и че изборите за 46-ото Народно събрание ще настъпят толкоз скоро.

Скандалът с подслушванията

" Политиката не е шоу и не трябва да се трансформира в шоу, тъй като в последните няколко месеца тя в действителност се трансформира в шоу. Истината е, че тези които са призвани - службите, Министерство на вътрешните работи, те би трябвало да си свършат работата до дъно. Ако има доказателства, те би трябвало да кажат кои са подслушваните лица ", разяснява Проданов, визирайки изнесената от Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов информация, че са били подслушвани от службите за сигурност.

" Тези рокади водят след себе си до излизане на истината, а тя е грозна, тъй като... Съгласете се, само че не може крадците да са по министерствата, по организациите и да ръководят страната. Крадците би трябвало да бъдат в пандиза ", безапелационен е представителят на Българска социалистическа партия.

За да бъдат разкрити, те би трябвало да бъдат заменени, изясни Проданов.

" Спомняте ли си какво се случи с " Александровска ", с Правителствена болница? Нали някогашният министър (проф. Костадин Ангелов, бел. ред.) се самопровери за интервала, когато е управлявал болничното заведение, и сподели, че няма проблем. Не може човек, натрупал милиони задължения, да ръководи цялостен бранш и от последна инстанция да ни управлява ", добави той.

" Българска социалистическа партия постоянно се е борела да бъде първа политическа мощ, приготвяме се и ще се борим до дъно ", съобщи представителят на левицата.

Той е на мнение, че необятната коалиция ще се показа по-добре от парламентарните избори на 4 април.

" Необходимо е по-широко обединяване вляво. Вследствие на неолибералната политика много обедняха хората и е нужно по-справедливо, по-социално и по-честно ръководство, не крадливо, както беше до момента ", посочи Проданов.

И разяснява обединението " Ляв съюз за чиста и свята република " иронично: " Сега върви един развой на смяната - след Мая Манолова и ген. Атанас Атанасов, още по-новото - Жан Виденов, беше належащо да излезе ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР