Какви са условията за пътуване и има ли все още

...
Какви са условията за пътуване и има ли все още
Коментари Харесай

Ще има ли още пътуващи и в събота?

Какви са изискванията за пътешестване и има ли към момента българи, които потеглят за почивните дни около Великден? Днес също се чака интензивно придвижване както към Банско, по този начин и към пункта „ Кулата ”.

В петък придвижването бе натоварено през целия ден. Образува се запушалка в региона на Благоевград в посока Симитли. По-късно запушване имаше и на пункта „ Кулата ”.

Магистралите „ Хемус ” и „ Тракия ” също бяха задръстени през целия ден. За страдание не се размина и без тежки произшествия. При Хасково моторист се заби в микробус и почина на място. На пътя Банско-Добринище също имаше тежък случай. При верижна злополука се удариха камион, лека кола и джип. 36-годишен мъж умря на място, а други двама бяха ранени. Жена е превозена в „ Пирогов ” в тежко положение.

И през днешния ден ще има засилено полицейско наличие по всички съществени пътни артерии в страната. Стотици камери ще наблюдават за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта. Проверки ще има на място от служителите на реда както за съблюдаване на отдалеченост и слагане на колан, по този начин и за приложимост на алкохол и опиати.

На граничните пунктове също има засилени инспекции, най-много поради двамата избягали пандизчии от Софийския централен затвор. От „ Гранична полиция ” дават обещание, че има основана организация и работят всички налични гишета. Командировани са спомагателен брой чиновници, тъй че инспекциите да стават по-бързо.

Очаква се за празничните дни от „ Кулата ” посока Гърция да излязат към 40 000 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР