Какви са условията за достъп до пазара на труда в

...
Какви са условията за достъп до пазара на труда в
Коментари Харесай

Достъп до работни места в България за граждани на Украйна


Какви са изискванията за достъп до пазара на труда в Българя за жителите на Украйна - дава отговор Тодор Капитанов - основателят на - автоматизирана безвъзмездна платформа за трудовоправни съвещания и препоръки в помощ на всички работещи жители в България.

Гражданите на Украйна могат да получат достъп до българския пазар на труда за работа по следните облекчени процедури :

Заетостта на хора, които имат нужните документи, удостоверяващи български генезис , се регламентира с регистрация в Агенцията по заетостта. Те би трябвало да имат и трудов контракт с локален шеф за интервал от най-малко 6 месеца.

Допълнителна информация за процедурата може да намерите тук / .

Украинските жители имат право на сезонна работа до 90 дни в селското, горското и рибното стопанство, хотелиерството и ресторантьорството в България без спиране в границите на 12 месеца. За задачата е нужна регистрация в Агенция по заетостта въз основа на подадена от работодателя декларация.

Допълнителна информация за процедурата може да намерите тук: .

Украинските жители, които са подали молба за интернационална протекция и производството не е завършило до три месеца от подаването на молбата заради независещи от тях аргументи, имат право да работят в България без позволение за работа до приключването на процедурата . Декларирането на заетостта на украинци, ползващи се с права по Закона за убежището и бежанците се прави от локалния шеф, който ги е наел с трудов контракт.

Допълнителна информация може да намерите тук: .

Украинци и членове на техните фамилии с предоставено право на леговище или с предоставена интернационална протекция в България имат право да работят у нас без позволение за достъп до пазара на труда. Хората, които имат статут на емигрант или филантропичен статут, могат да се записват като търсещи работа в дирекция „ Бюро по труда” по непрекъснат или сегашен адрес на престояване.

Снимка: Bulgaria Wants You
Обяви за работа, подобаващи за жители от Украйна, могат да бъдат открити и в платформата
Те са маркирани със специфичен стикер.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР