Какви са тези изтребители над жк Тракия в 22.00 часа?

...
Какви са тези изтребители над жк Тракия в 22.00 часа?
Коментари Харесай

Пловдивчани: Самолети летят буквално над блоковете, какво става?

Какви са тези изтребители над жк " Тракия " в 22.00 часа? Летят безусловно над блоковете, един час си приспиваме детето. Това заяви нощес четец на Plovdiv24.bg , живеещ във въпросния пловдивски регион.

" Снощи беше МиГ 29 направи няколко прелитания и маневри над Крумово, същото го правеха и денем, имат си учения, Пловдив е обграден от военни летища и са естествени такива гледки. Мен дори ме тормози, че прекомерно малко летят и надали правят минимума от часове в небето ", изяснява от своя страна консуматор на обществената мрежа Facebook.

В момента на уеб страницата на министерството на защитата единственото обучение, за което има публична информация, е следното, само че то не е обвързвано с военновъздушна техника:

Започна взаимната подготовка Platinum Lion 22, която ще се организира в интервала от 25 юли до 5 август на образователен полигон " Ново село “. В нея вземат участие до 450 военнослужещи с към 90 единици техника, като тематиката на подготовката е " Участие на многонационална батальонна бойна група в отбранителна интервенция от състава на многонационални взаимни оперативни сили “.

Platinum Lion 22 се организира под формата на ротни тактически учения с присъединяване на военнослужещи от 42-и механизиран батальон – Ямбол и батальон за отбрана на силите от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора, екипаж безпилотни летателни средства от батальон ISTAR на 61-ва механизирана бригада – Карлово, два танкови взвода от Центъра за подготовка на експерти – Сливен, механизирана рота от въоръжените сили на Съединени американски щати и пехотен взвод от въоръжените сили на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия.

На церемонията по откриването на взаимната подготовка тържествено бяха издигнати националните флагове на страните-участнички България, Съединени американски щати и Англия, а военнослужещите бяха поздравени от бригаден военачалник Станимир Христов – пълководец на Втора механизирана бригада. В обръщението си той акцентира значимостта на Platinum Lion 22 като част от подхванатите ограничения по усилена зоркост за гарантиране на сигурността на страните-членки и увеличаване на възпиращия защитителен капацитет на източния фланг на НАТО в отговор на усложнената среда на сигурност.

" Имайки поради поставените цели и късото време за сглобяване на дейностите на формированията, чакам една извънредно динамична подготовка, в която всички вие ще покажете на какво сте способни “, сподели още бригаден военачалник Христов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР