Какви са шансовете за редовна власт? Часове до развръзката за

...
Какви са шансовете за редовна власт? Часове до развръзката за
Коментари Харесай

По информация на bTV: Кирил Петков няма да е в списъка с имената с министри

Какви са възможностите за постоянна власт? Часове до развръзката за това - ще показват ли от " Продължаваме промяната-Демократична България " собствен проектокабинет пред ГЕРБ-СДС.

Все още няма изясненост дали договарянията сред първите две сили ще завършат с триумф. Следващите часове са напрегнати за обединението на Политическа партия и Демократична България, където диалозите текат ежеминутно. Очакванията са на следващия ден обединението да показа проектокабинета си. Списъкът с имена към този момент беше пожелан от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Ето и какво споделиха Евелина Славкова, Петко Георгиев и Даниел Киряков

По последна информация на bTV Кирил Петков няма да е в листата с имената с министри, няма да е претендент за изпълнителната власт. Името на Атанас Атанасов към момента седи на масата за договарянията. 

Драгомир Заков съобщи за bTV, че не е приемал покана да е претендент за министър на защитата.

Докато топката към момента е в полето на първите и вторите в Народното събрание, от Българска социалистическа партия приканиха – за непоклатимост и работещ парламент. 

“Виждам, че напредват. Направиха обща законодателна стратегия, това е добре, тъй като Народното събрание би трябвало да работи, само че направиха и последваща крачка – да се направи общоуправленска стратегия. Това към този момент е поръчка за общо ръководство, въпреки че е смущаващо това, че и първият и вторият отхвърлят да се поддържат взаимно ”, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Социалистите са подготвени да отидат на диалози, в случай че бъдат поканени. А дали ще дадат поддръжка, ще решат с вътрешнопартиен референдум. 

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България се разминаха в три аспекта

На този декор политолози приканиха – в упования проектокабинет на вторите – да няма ярки политически лица.

“Експертният кабинет, т.е. без ярки политически фигури е по-добър и за двете партии, изключително за ПП-ДБ. Защото ярката политическа фигура, подкрепена от ГЕРБ, непосредствено задава въпроса – в случай че не за коалиция, то от кое място накъде. Най-логичното, най-стабилното съгласно мен въпреки и краткотрайно е експертен кабинет ”, сподели политологът доцент Светослав Малинов.

Мисли се за пръв път и за проектосъстав на държавно управление

“Това е единственият вид, това е цивилизования вид. Да сложиш ярка политическа фигура си е груба политическа неточност. В момента, в който имате ярка политическа фигура в кабинета тя е доста елементарно атакуема ”, добави политологът проф. Румяна Коларова. 

Според специалистите общата управническа стратегия е добра основа за партньорство във властта, само че това, което може да провали договарянията, е персоналният състав на държавно управление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР