Какви са равнищата на доходите в българските домакинства и къде

...
Какви са равнищата на доходите в българските домакинства и къде
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Увеличението на доходите не се усеща заради ускорената инфлация

Какви са нивата на приходите в българските семейства и къде се коренят главните аргументи в огромната " обществена ножица " у нас - тематиката в " Още от деня " разяснява Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му, приходите на българите порастват, единствено че върху една доста ниска база и по този начин нарастването не може да бъде усетено. Междувременно, цените на ток, парно, вода се подвигат, инфлацията се форсира и хората усещат едно по-малко нарастване, изясни още Димитров.

Още през 2014 година ние от КНСБ предложихме 100 лева от горната страна над заплатите, само че тази сума към този момент не стига. Трябва да се желае най-малко 15% нарастване на заплатите, аргументира се президентът на КНСБ.

Той разяснява и митинга на медицинските сестри у нас с искане за по-високо хонорари и подобравяне изискванията на труд.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Има сестри, които сега получават по 600-700 лева, само че има и такива, които получават по 1200 лева, за тежък труд обаче, не забравяйте.  Кирил Ананиев поддържа настояванията на медицинските сестри за по-високи заплати Кирил Ананиев поддържа настояванията на медицинските сестри за по-високи заплати
Здравният министър поддържа настояванията на медицинските сестри за по-високи заплати. В коридорите на Народното събрание Кирил Ананиев напомни, че държавното управление...

Президентът на КНСБ изрази мнението си за предлагането на френския президент Макрон за въвеждане на единна минимална работна заплата в Европейски Съюз.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Това е една остаряла концепция - за минимална работна заплата, съобразена с всяка страна, освен това групово контрактувано. Не става въпрос за единна заплата в Европейски Съюз. Трябва да сме доста деликатни обаче, когато Макрон приказва обществено - видяхме какво стана с българските превозвачи.
И още - за какво е значимо България да влезе в еврозоната и има ли обществени опасности от това, вижте целия диалог във видеото!
 Еманюел Макрон прикани за европейски подем Еманюел Макрон прикани за европейски подем
Близо три месеца преди изборите за Eвропарламент френският президент Еманюел Макрон насочи до европейските членки оферти, които да дадат нов тла...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР