Какви са причините за мъчително дишане и непрестанна употреба на

...
Какви са причините за мъчително дишане и непрестанна употреба на
Коментари Харесай

Защо някои хора дишат трудно?

Какви са аргументите за трудно дишане и непрестанна приложимост на капки? Какви са аргументите за трудно дишане и непрестанна приложимост на капки? Оказва се, че това е изкривената носна бариера, която е доста постоянно срещан проблем. Той обаче се неглижира от пациентите, които търпят с години дискомфорт и главоболие, лекуват се сами и по този начин го вършат сложен за решение, описа пред Дарик началникът на Отделението по уши, нос и гърло в УМБАЛ „ Пловдив “ доктор Асен Асенов.
 
При 50% от пациентите изкривената носна бариера е причина за понижено носно дишане. Много постоянно деформацията е в комбиниране с други проблеми като хипертрофия на носната лигавица, алергичен ринит, както и полипи в носа. При огромен % от пациентите всички тези фактори водят до продължителен синузит, затруднено носно дишане, главоболие и понижено подушване, изясни пред  доктор Асен Асенов, един от водещите УНГ експерти в страната.
 
Дишането през носа е доста значимо за вярното действие на организма, акцентира още доктор Асенов.
 
Има и случаи, при които изкривената носна бариера не основава дискомфорт на пациентите, а лекуването при тези, за които това съставлява проблем, е сложно, добави още други Асенов, който е специализирал носна хирургия и слагане на титаниеви носни импланти, коригиращи дисфункцията на вътрешната носна клапа при проф. Даниел Венген в Базел, Швейцария.
 
Обемът на интервенцията се дефинира от недоволствата на пациента при рутинния обзор, от находката на скенера и от желанието на пациента, защото след контузии има дисторция и на външния нос, добави още експертът.
 
На последния ринологичен конгрес в Загреб, Хърватия, провел се през този месец, доктор Асенов бе определен за ръководител на секцията по ринопластика
 
Между 150 и 200 са интервенциите, които годишно се вършат в Отделението по уши, нос и гърло в УМБАЛ „ Пловдив “. От началото на предходната година то е ремонтирано главно, като е разширено и актуализирано, което пък дава опция на пациентите да се лекуват в по-комфортни условия, а на нас опцията да лекуваме консервативно цялостната гама от УНГ болести, безапелационен е доктор Асенов.

Лечението в отделението се поема от НЗОК, в случай че не се постанова външна пластика на носа.

Репортажът по тематиката чуйте в звуковия файл .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР