Какви са причините за липсата на лекарства у нас и

...
Какви са причините за липсата на лекарства у нас и
Коментари Харесай

Александър Симидчиев пред Tribune.bg: Електронната рецепта за 100% от лекарствата по НЗОК би решила проблема с липсата им

Какви са аргументите за неналичието на медикаменти у нас и по какъв начин можем да се оправим с казуса, Tribune.bg беседва с българския доктор, университетски учител, държавник и депутат от " Демократична България " в 48-то Народно заседание доктор Александър Симидчиев.

Д-р Симидчиев, какви са аргументите за неналичието на медикаменти у нас?

Недостигът на медикаменти се дължи на няколко разнообразни аргументи. От една страна на разрушение на потоците на доставяне, в това число снабдяването с дейни вещества, с които част от нашите фабрики работят. Отделно от това имаме несъответстваща приложимост, а от време на време и несвързана с предписанията на лекарите. Хора отиват и си купуват лекарства непосредствено от аптеката. Това също е в границите на опциите ни да се управлява. И трето - опцията да се възнамеряват количествата, т.е. какъв брой ще се държат в ресурс, с цел да може да покриват пазарните флуктоации. Това също е в границите на допустима смяна със законодателни решения. Всеки един от тези фактори способства за обстановката, че най-после някой отива в аптеката и там няма това, което му би трябвало.

Какво следва да се предприеме съгласно Вас?

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР