Какви са причините и защо Корнелия Нинова има желание да

...
Какви са причините и защо Корнелия Нинова има желание да
Коментари Харесай

Слави Василев: Съставяне на мнозинство около името на Стефан Янев е с най-голям шанс

" Какви са аргументите и за какво Корнелия Нинова има предпочитание да предизвика този спор с президента Румен Радев, който явно изяжда нейната лична електорална тежест, за мен е неразбираемо. Лидерката на Българска социалистическа партия не играе добра роля за партията, чийто ръководител е ".

Това сподели за БНР политологът Слави Василев. Според него фактът, че Българска социалистическа партия е пета политическа мощ значи, че причините на водача на социалистите не се признават от обществото.

Коментирайки съставянето на кабинет, Василев съобщи:

" Вече не съм сигурен, че даденото от президента време на партиите ще създаде стремежи от него краен резултат - разговор, посредством който ще се оформи болшинство. Аз не преставам да считам, че държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание няма да има. Подозирам, че предварителните избори ще са през март, в случай че президентът удължи живота на Народното събрание, аз допускам, че той ще го направи ".

" Съставяне на болшинство към името на Стефан Янев е с максимален късмет. Но не знам дали президентът ще избере " Български напредък " за третия мандат. Потенциалът е за доста огромно болшинство, тъй като или Янев ще успее да събере поддръжка и на Политическа партия, и на ГЕРБ, или няма да има късмет за никакво болшинство. Но аз считам, че това няма да се случи и третият мандат също ще бъде несполучлив ", добави още политологът.

Василев счита, че Румен Радев бави процедурата, с цел да може да работи Народното събрание и да бъдат признати закони, нужни за действието на страната.

" Шансове за държавно управление не виждам, само че въпреки всичко институциите работят и няма нищо ужасно. Неприятното е, че не можем да отговорим какво следва за България, кой ще ни ръководи. Смятам, че най-правдоподобният вид е президентът да продължи да го прави ", сподели в умозаключение политологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР