Какви са причините, довели до смъртта на 3-годишно дете в

...
Какви са причините, довели до смъртта на 3-годишно дете в
Коментари Харесай

Има ли лекарска грешка при случая с починалото дете в София

Какви са аргументите, довели до гибелта на 3-годишно дете в столична болница и има ли лекарска неточност в този случай - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разясниха доцент доктор Спас Спасков, някогашен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " и доктор Димитър Ленков, някогашен основен секретар на БЛС.

Нека да оставим способените органи да извършат задълбочена инспекция преди да се уточни има ли провинен, безапелационен е доктор Ленков.

Причината за отстраняването на шефовете на трите столично лечебни заведения - Педиатрията, " Лозенец " и " Пирогов " е да се търси по-голяма обективност при изследването на случая, акцентира доктор Спасков.

Според него, жителите би трябвало да бъдат по-добре насочени за това в кои лечебни заведения да търсят съответна здравна помощ.
Доц. доктор Спас Спасков, някогашен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ": Трябва да насочим вниманието към по-добра информация към жителите къде биха могли да получат съответната помощ. Трябва да има механизми хората да знаят това нещо.Д-р Димитър Ленков, някогашен гл. секретар на БЛС: Преди 20-30 години, следователно родителите щяха да се извърнат към педиатъра в районната поликлиника, който е разполагаем 24 часа, след което той да ги насочи къде да заведат детето, в коя клиника. Тези звена обаче бяха унищожени, няма ги.
Педиатрията беше унищожена като компетентност, тя стана неатрактивна поради ниското заплащане. Грижата за децата на българския народ е поверена на фамилните лекари, добави още доктор Ленков.

Според него, има безпорядък в системата и липса на връзка както сред обособените лечебни заведения, по този начин и сред лекарите.

Вижте целия диалог във видеото!
 Адв. Шаркова: Има липса на връзка сред лечебни заведения при педиатричната помощ Адв. Шаркова: Има липса на връзка сред лечебни заведения при педиатричната помощ
За мен има съществени проблеми в системата на детското опазване на здравето и се надявам този случай да остане изключение, само че да е мотив за сериозен диалог...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР