Какви са предизвикателствата пред Пловдив като Европейска столица на културата

...
Какви са предизвикателствата пред Пловдив като Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Иван Тотев се срещна с народни представители от Швейцарския парламент

Какви са провокациите пред Пловдив като Европейска столица на културата и по какъв начин градът се развива през последните години разискаха по време на среща кметът на Пловдив Иван Тотев и народни представители от Народното събрание на Швейцария. Те са на посещаване в границите на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, както и с цел да се срещнат с напредъка на плана по Българо-швейцарската стратегия за съдействие за интеграцията на роми и други уязвими групи посредством обучение и опазване на здравето.

Швейцарските депутати обявиха своята поддръжка във връзка с политиката на България към Европейски Съюз и интеграцията на ромите и другите уязвими групи. По думите им мотото " Заедно “ е съвършеното, което е определено за плана Европейска столица на културата - 2019, защото Пловдив е прочут с разнообразието си от общности.

" Приветствам Ви с добре пристигнали в Пловдив и с самопризнание за добре свършената досега работа във връзка с реализацията на взаимни планове за интеграция на малцинствата и дуалното образование “, показа кметът Иван Тотев.

" Стремим се оказваме помощ на разнообразни уязвими групи със характерни потребности, хора с увреждания или самотни хора “, съобщи заместник-кметът Георги Титюков и посочи, че на крайна фаза е здравният център, който се строи по българо-швейцарската стратегия, а просветителният ще бъде подготвен за новата образователна година.

В края на диалозите кметът Иван Тотев насочи покана швейцарските депутати да посетят и следващата година Пловдив, когато ще бъде Европейска столица на културата и когато ще има доста събития и фестивали. Той заяви, че градът под тепетата се радва на огромен туристически интерес и броят на нощувките се усилва двойно всяка година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР