Какви са предимства на балоните пред сателитите Китайският балон за

...
Какви са предимства на балоните пред сателитите Китайският балон за
Коментари Харесай

Мистерията с китайския балон - усъвършенстван ИИ ли стои зад него?

Какви са преимущества на балоните пред спътниците
Китайският балон за наблюдаване, който Пентагонът откри да лети над чувствителни американски обекти за балистични ракети, може да се управлява от усъвършенствана технология за изкуствен интелект, твърди Уилям Ким, експерт по балони за наблюдаване в мозъчния концерн Marathon Initiative във Вашингтон.

Втори китайски балон за наблюдаване беше видян по-късно над Латинска Америка, те са скъпо средство за наблюдаване, което е мъчно да се смъкна.

Ръководени от изкуствен интелект?

Ким сподели, че първият китайски балон наподобява като естествен метеорологичен балон, само че с разнообразни характерности. Той има значителен, забележим " потребен товар " - електрониката за ориентиране и събиране на информация, захранвана от огромни слънчеви панели. И наподобява има усъвършенствани технологии за ръководство, които американската войска към момента не е пуснала във въздуха.



Изкуственият разсъдък направи допустимо балонът, единствено като разчита измененията във въздуха към него, да поправя височината си, с цел да го насочи, където желае да отиде, сподели Ким.

" Преди или трябваше да имаш връзка, или просто да го изпратиш нагоре и той отива, където вятърът го отнесе. Това, което се случи напълно неотдавна с напредъка в изкуствения разсъдък е, че можете да имате балон, който не се нуждае от лична система за придвижване. Просто посредством контролиране на надморската височина той може да управлява посоката си. “ Това може да включва и радиокомуникации от домашната му база, сподели той. Но „ в случай че задачата е да се следят силози (на междуконтинентални балистични ракети), което е една от теориите, не е наложително да му казвате да поправя местоположението си “, добави той.

Какви са преимущества пред спътниците?

Понеже спътниците стават по-уязвими за офанзиви от Земята и космоса, балоните имат разнообразни преимущества, твърди експертът. Първо, те не се засичат елементарно на радарите.

" Те са от материали, които не отразяват, те не са метал. Така че, въпреки тези балони се усилват до много огромни размери, откриването на самия балон ще бъде проблем “, сподели той. И потребният товар, в случай че е задоволително дребен, може да бъде подценен.

Балоните също имат преимуществото да държат релативно стационарни позиции над цел за наблюдаване, спрямо непрекъснато орбитиращи спътници, употребявани от шпионските организации за правене на фотоси.

Може ли инцидентно да е навлязъл във въздушното пространство на Съединени американски щати?

Ким назова " действителна опция " китайски балон да е бил предопределен да събира данни отвън границите на Съединени американски щати или доста по-високо, само че да не действа вярно. „ Тези балони не постоянно работят съвършено “, сподели той.

Балоните нормално работят на височина от 65 000-100 000 фута (20-30 километра), а този е на към 46 000 фута, сподели той.

" Това несъмнено е малко ниско... Ако желаете да е по-трудно за забелязване, в случай че желаете да е по-трудно за събаряне, тогава би имало смисъл да работите на по-високи височини. “

Защо Съединени американски щати не могат да го смъкват?

Да свалиш балон не е толкоз елементарно, колкото звучи, сподели Ким.

" Тези балони употребяват хелий. Това не е Хинденбург, не можете просто да го изстреляте и тогава той да избухне в пламъци. Ако пробиете дупки в него, той просто ще изтече доста постепенно "./БГНЕС

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР