Какви са основните проблеми и разходи за производителите?Животът у нас

...
Какви са основните проблеми и разходи за производителите?Животът у нас
Коментари Харесай

Ще достигне ли цената на олиото 6,50 лева за литър?

Какви са главните проблеми и разноски за производителите?

Животът у нас нараства с бързи темпове. Литъролио към този момент коства съвсем двойно, колкото литър бензин. Рекорди има и при млякото и сиренето. В тази обстановка от какво най-често ни се постанова да пестим?

Собственикът на плантация Красимир Кирилов сподели, че суровините за производството на сирене нарастват, респективно – и крайният артикул.

„ Изкупната цена на млякото от мандрите към този момент е сред 0,90 до 1,20 лева Но частниците може да продават на колкото желаят. Освен това, на всяка крава е необходим 8-10 кг съсредоточен фураж, с цел да може животното да даде нужното количество мляко ”, сподели Кирилов, предава И увери, че цените на сиренето в неговата плантация няма да скачат повече, защото потребителите не могат да си го разрешат.

1/3 по-малко пък е слънчогледът, който беше ожънат в Добруджа. Една от аргументите е нападението от ливадна пеперуда. Независимо от това обаче, хранилищата са цялостни.

Част от посевите с царевица пък остават неприбрани заради липса на техника, споделя зърнопроизводителят Орлин Панев. Освен това цената на олиото не е задоволително висока, с цел да покрие всички раходи на арендаторите. Това обуславя и вноса на слънчоглед у нас в големи количества.

Предлаганата от търговците цена сега е към 1000 лева на звук, само че с цел да излязат сметките на производителите, са нужни най-малко 1300. Затова хората са подготвени да изчакат. А за нас, като консуматори, е значимо каква цена на олиото да чакаме.

Според производителите тя би трябвало да е сред 5 и 6 лв.. Тя не зависи единствено суровия артикул - слънчогледовото семе. Натискът ще стане извънредно огромен сега, в който завърши регулирането на цената за енергоносителите, споделят хората от сектора. Тогава е допустимо литъролио в магазина към този момент да коства 6 - 6,50 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР