Какви са основните предизвикателства и трудности в работата на медиаторите

...
Какви са основните предизвикателства и трудности в работата на медиаторите
Коментари Харесай

ОП „Младежки център“ в Пловдив: Един от приоритети в работата ни е приобщаването на младежи от уязвими групи в обществото

Какви са главните провокации и компликации в работата на посредниците с уязвимите групи?

Това бе главната тематика на националния обучителен семинар, чийто хазаин е ОП „ Младежки център “. На срещата, която бе открита публично от заместник-кмета Георги Титюков, участваха юношески, просветителни и здравни посредници от цялата страна. Събитието е част от стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, а задачата е възстановяване на връзката сред другите стратегии, ориентирани към приобщаване, тъждество и присъединяване на хора от тези групи на обществото.

„ През 2015 година изградихме Младежки център – Пловдив с помощта на финансовия механизъм на европейското икономическо пространство, а с поддръжката на общината надградихме плана със спортната зона, детската площадка и така нататък Освен този юношески център останалите 3 са във Враца, Добрич и Стара Загора. Предстои да бъдат открити още в Бургас, Габрово, Монтана и Перник “, съобщи заместник-кметът Георги Титюков и изрази вяра, че те ще се включат в построената към този момент националната мрежа на младежките центрове.

В двудневния семинар ще се даде опция на участниците от другите градове на страната да обменят информация за стратегиите и дейностите с ромската общественост, опциите за включване на ромски младежи в обучителните стратегии и планове на младежките центрове. Ще се обсъдят провокациите и компликациите в работата на терен с ромската общественост, както и взаимни действия на младежките центрове в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР