Какви са очакванията на Поколението Меркел, както в Германия наричат

...
Какви са очакванията на Поколението Меркел, както в Германия наричат
Коментари Харесай

Какви са нагласите на младите германци преди изборите?

Какви са упованията на " Поколението Меркел ", както в Германия назовават младежите, израснали в годините на ръководство на немската " Желязна лейди "?

Около 3 милиона немски младежи ще могат да упражнят правото си на глас в неделя. Всички те са израснали по време на ръководството на Ангела Меркел. Социологическите данни демонстрират, че те са интензивно политически ангажирани, неведнъж още от 12-14 годишна възраст, само че и че са подготвени за смяна. Нещо повече - даже я приветстват.

" Можем да чакаме радикално друга картина на канцлерството. Мисля, че ще е изненадващо, изключително за тези, които не познават друго, с изключение на Меркел ", споделя Ерик Флюге.

Във възрастовата група 18-29 обаче консерваторите на Меркел отсъпват на Зелените обединения, а мнозина и на партиите с демократични убеждения. Според тях, през последните години властта е загърбила редица проблеми като дигитализацията на публичния бранш и климата.

" Мисля, че през последните години не се обръщаше внимание на обществената правдивост. Правителството натискаше спирачки и във връзка с опазването на климата. Искаме стабилно бъдеще за младежите, само че и постоянни пенсии за нашите баби и дядовци ", твърди Йоханес Клайн.



За първи път от години огромна част от германците нямат явен любимец и за кандидатите за канцлерския пост ще бъде значим всеки глас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР