Какви са невероятните ползи от тиквените семки? Установено е, че

...
Какви са невероятните ползи от тиквените семки? Установено е, че
Коментари Харесай

Ставам на 57 и не знам какво е болка. Изяждам 7 тиквени семки на гладно

Какви са невероятните изгоди от тиквените семки? Установено е, че тиквените семки имат доста лечебни свойства, най-важното е да знаете по какъв начин да ги употребявате.

Ползи от тиквените семки

Тиквените семки са богати на омега 3 и витамин Е. Тези субстанции са потребни за здравето на кожата, косата и ноктите.

Тиквените семки съдържат фитоестрогени, които са сходни на женските хормони. Следователно приемът на тиквени семки удължава младостта и поддържа женското здраве. Освен това, тиквените семки могат да понижат риска от рак на гърдата.

Тиквените семки са доста потребни и за младежите. Лекуват кожни обриви и акне. Подобен резултат се дължи на наличието на цинк. Дефицитът на цинк е причина за доста кожни проблеми. За задачите на профилактиката е задоволително да приемате 1 супена лъжица тиквени семки дневно.

Използването на тиквени семки понижава киселините. Ако ви прилошава при пътешестване, носете няколко тиквени семки в чантата, сдъвчете ги и пътуването ще мине леко. Тиквените семки доста понижават чувството за повръщане по време на бременност.

Семките също са много сполучливи в битката с паразитите.

В тиквените семки се съдържа фосфор. Той е доста значим освен за мозъка, само че и за ставите. Този артикул може да укрепи костите, ставите и гръбначния дирек.

Цинкът, съдържащ се в тиквените семки, лекува простата и неплодородие при мъжете. Освен това, покачва половата интензивност. Намалява желанието за алкохол.

Съдържат триптофан, аминокиселина, която създава серотонин в тялото, хормонът на щастието. Не е чудно, че в Азия, когато работят изключително, ядат тиквени семки, с цел да избягат от меланхолия.

Тиквените семки са много чувствителни към термична обработка.

Накиснете тиквените семки във вода. Покрийте с тензух и оставете за 2 нощи на мрачно. Сменяйте водата един път на всеки 12 часа. Използвайте ги за салати.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР