Какви са художествените, литературни и философски подходи към Рембранд и

...
Какви са художествените, литературни и философски подходи към Рембранд и
Коментари Харесай

Рембранд фест в Софийския университет

Какви са художествените, литературни и метафизичен подходи към Рембранд и по какъв начин великият художник може да бъде претърпян цифрово? Това са единствено част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на " Рембранд фест ", който ще се организира на 9 януари от 12,30 до 19 ч. в Театралната зала на СУ " Св. Климент Охридски ".
Събитието се реализира в партньорство с Културния център на СУ и е част от интердисциплинарния план " В огледалото на Рембранд ", проведен от Нов български университет. По време на еднодневния фест задгранични и български експерти ще разсъждават върху творчеството на именития художник.
Официалното разкриване е в 12,30 ч., одобрение ще сервира посланикът на Кралство Нидерландия Симон ван дер Бург. " Рембранд като новаторски график - техники, хрумвания, резултати " - лекция на доктор Ерик Хинтердинг (Райксмузей, Амстердам), на британски език, ще се състои от 13 до 14 ч. Следват полемика и въпроси (14-14,30 ч.) и кафе пауза (14,30-15 ч.). На тематика " Художествени, литературни и метафизичен подходи към Рембранд " ще приказват доктор Боряна Кацарска (поет и преводач), Явора Петрова (художничка), доцент доктор Ясен Захариев (НБУ) от 15 до 15,45 ч. (на български език).
" Дигиталното прекарване и Рембранд ". Проектът " Vincent Meets Rembrandt " ще бъде показан от Мартин Петков и Страхил Йорданов (MP-STUDIO) от 15,45 до 16,30 ч. (на български език). Дискусия и въпроси (16,30-17 ч.), кафе пауза (17-17,30 ч.). Лекцията " Съвременни кураторски практики " на Фризо Ламертсе (Райксмузей, Амстердам) е от 17,30 до 18,30 ч. (на британски език). Дискусия и въпроси (18,30-19 ч.).
Д-р Стоян Сгурев и доктор Тодор Петев, които са модератори на събитието, ще закрият " Рембранд фест " в 19 ч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР