Какви са днешните лихвени проценти по спестяванията?

...
Спестяванията са от съществено значение за сигурно финансово бъдеще –
Коментари Харесай

Спестяванията са от съществено значение за сигурно финансово бъдеще – без значение какви са вашите краткосрочни или дългосрочни парични цели.

„Нещата ще се случат“, казва Уилям Томпсън, CFP и финансов плановик във Valor Wealth Partners, LLC. „Независимо дали става въпрос за загуба на работа, уред се нуждае от подмяна или колата се повреди, трябва да имате средства, които могат да бъдат използвани бързо, за да отговорите на тези проблеми, без да се налага да използвате кредитни карти с висока лихва.“

А вашата спестовна сметка е безопасно място за съхранение на парите ви за всичко - от дъждовен ден до голяма покупка, като сватба или ваканция. Докато парите ви стоят в сметката, балансът ви расте поради малко нещо, наречено лихва.

Колко лихва можете да спечелите обаче зависи от това какъв е вашият процент на спестяване. Така че, прочетете, за да разберете какви са днешните средни проценти на спестявания — и как можете да ги използвате, за да получите най-доброто за парите си.

Какви са днешните лихвени проценти на спестявания?

средният национален лихвен процент по спестовна сметка е 0,56% към 25 август 2023 г., последните налични данни от Bankrate. Можете обаче да спечелите експоненциално повече от това, като отворите спестовна сметка с висока доходност. Bankrate съобщава, че лихвените проценти по високодоходни спестовни сметки за август 2023 г. са между 4,25% и 5,20%. И ако пазарувате наоколо, може да намерите сметка, която предлага дори по-висока ставка от тази.

Разгледайте днешните ставки тук, за да намерите сметката, която ще ви спечели най-много!

Как за да получите добра лихва по спестовна сметка

Ето как можете да си осигурите най-добрата налична лихва за спестяванията си днес.

Изберете спестовна сметка с висока доходност

Когато става въпрос за печелене на възможно най-много лихви, високодоходните спестовни сметки са категоричният победител. Те могат да предложат проценти до 11 пъти по-високи от обикновените спестовни сметки, които могат да се натрупат бързо.

Например, да приемем, че депозирате $1000 в спестовна сметка при 0,25%. След 12 месеца ще спечелите само $2,50 лихва. Но вкарайте тези пари в сметка с висока доходност при 4,85% и ще спечелите $48,49 за същия период. Освен това, тъй като лихвите се натрупват, тази разлика може наистина да нарасне с времето.

Вижте тук най-добрите днешни лихви по спестовни сметки, за да започнете.

Погледнете онлайн банките

Много от съвременните най-високодоходни спестовни сметки се предлагат от онлайн банки. Тези банки имат по-малко режийни разходи от физическите банки, тъй като нямат физически местоположения. Те прехвърлят тези спестявания към вас, като предлагат високи лихвени проценти и други предимства, като ниски или никакви такси.

„За всеки, който смята, че няма достатъчно за спестяване, много топ акаунти обикновено започват с минимум от $1, което не е висока летва за покриване.Често те също така нямат никакви месечни такси, така че не би трябвало да има сериозни пречки, дори ако някой иска само да спести по-малко от $100 на месец в онлайн спестявания акаунт“, казва Шейн Къмингс, CFP, CEPA, AIF, съветник по богатството и директор по технологии/киберсигурност в Halbert Hargrove.

Освен това, онлайн акаунтите се настройват бързо и са лесни за използване.

„Процесът на откриване на сметка за повечето от [тези] банки също е много рационализиран и може да се извърши онлайн за няколко минути, което е много по-добре, отколкото да влезете в банков клон и да преминете през много по-бавно процес лично“, казва Къмингс.

Сравнете различни сметки

Спестовните сметки с висока доходност, предлагани от онлайн банки, са най-добрият ви залог за получаване на страхотен лихвен процент. Но има много вариации сред тези опции. Така че отделете време, за да сравните продуктите, като обърнете внимание не само на лихвените проценти, но и на неща като такси, които биха могли да намалят печалбите ви.

Ще отнеме повече време от избора на първия акаунт, който попаднете, но след това първоначално проучване е готово, можете да се отпуснете и да гледате как спестяванията ви растат, знаейки, че получавате най-доброто, което можете за парите си.

Намерете подходящата сметка с висока доходност за вас, като сравните опциите си онлайн сега!

Изводът

Без значение къде се намирате във финансовото си пътуване, спестовната сметка е задължителна. Това не само е мъдър финансов ход, но вие дължите на себе си да увеличите максимално спестяванията си, като получите възможно най-високата ставка. Това започва с познаване на днешните средни лихвени проценти, избор на високодоходна спестовна сметка в онлайн банка и проучване на вашите възможности. Правейки това, можете да си починете по-лесно, знаейки, че сте по-добре подготвени да извлечете максимума от парите в спестяванията си и да издържате по-добре на всякакви бури, които могат да дойдат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР