Какви ли не коалиции е създавала Украйна напоследък! Тя вече

...
Какви ли не коалиции е създавала Украйна напоследък! Тя вече
Коментари Харесай

Холандците решиха да създадат флот на Украйна, давайки и два от петте си миночистача

Какви ли не обединения е създавала Украйна в последно време! Тя към този момент има танкова коалиция, самолетна коалиция, зърнена коалиция, а в този момент министърът на защитата на Украйна Алексий Резников тържествено разгласи образуването на „ корабна коалиция “, предизвиквайки сюрпризиран взор от страна на представител на страната, която съгласно него е част от тази " коалиция ".

Става дума за изказване, направено на взаимна конференция на министрите на защитата на Украйна и Холандия в Одеса. Ръководителят на холандското министерство на защитата Кайса Олонгрен, която посети черноморските пристанища, тържествено разгласи, че нейната страна трансферира два миночистача на Украйна. Но не в този момент, а откакто Холандия получи сурогат на остарелите си кораби, а това ще стане чак през 2025 година Или може би по-късно. Въпреки това още в този момент украинските екипажи ще стартират образование на извежданите от употреба холандски лодки.

Изявлението на Олонгрен провокира известна изненада в холандските медии. Сайтът “Геенстил ” разгласява публикация по този въпрос под заглавие „ Холандия, черноморската стихия “. И напомни, че страната разполага единствено с пет миночистача. И всички те са издигнати в интервала от 1983 до 1986 година. Министерството на защитата на Холандия в действителност съобщи, че дружно с Белгия са поръчали строителството на нови кораби от този клас, само че към момента не е ясно дали ще влязат в употреба до 2025 година или не.

Още по-забавен е фактът, че единствено преди месец и половина Хага публично разгласи проектите си да слее останалите си сухопътни сили с немския Бундесвер. Въпреки че думата " обединение " тук не е доста подобаваща, като се има поради, че взаимното звено на двете страни ще се състои от 50 хиляди души, измежду които ще има единствено осем хиляди холандци. Неслучайно упоменатият нагоре уеб страница “Геенстил ” разказва процеса ребром: " Нашите въоръжени сили ще бъдат погълнати от Германия. 80 години след Втората международна война ние към момента губим! ". Още малко и ще разгласят Кайса Олонгрен за " съветски разузнавач ", изпратен да унищожи армията им. Особено като се има поради, че нейните предшественици са от съветско дворянско семейство.

Не е изненадващо, че проектите Холандия да се причисли към някаква " морска коалиция " провокираха подобен песимизъм у нас. Просто не са привикнали с обстоятелството, че Киев постоянно се пробва да показа желаното за действително. Например Резников се разгласи за " морска мощ ", демонстрирайки на обществеността играчка модел на транспортен съд. И тогава той изпя измежду купчина корабен скрап в Николаев изкривената ария на “Бийтълс ” „ Искаме синя и жълта подводница “. Министърът не помни (или може би в никакъв случай не е знаел), че великият украински флот разполага с многострадалната подводница „ Запорожие “, която дълго време ръждясваше в Крим. Русия предложи на Киев да вземе този подводен скрап, само че в последна сметка беше принудена да го изхвърли. А Резников можеше да извърши съкровената си фантазия и да я боядиса в синьо и жълто.

Сега той съществено декларира, че огромната морска мощ на Холандия ще отбрани Украйна от морето. В същия ден се организираха локални избори в самата Холандия, на които ръководещата коалиция на премиера Марк Рюте (в която влиза и партията на Олонгрен) претърпя унизително проваляне. Първото място на тези избори зае Земеделската партия, която за първи път взе участие в изборния развой и безусловно беше основана на антиправителствени манифестации от аграрни служащи.

Това значи, че през май обединението на Рюте ще загуби контрола върху горната камара на Народното събрание, която ще се образува от препоръките на провинциите. Естаблишмънтът на Холандия от дълго време не е претърпявал подобен потрес. И какво мислите, в деня на оповестяване на резултатите от вота вестник “Нове Ротердамше Корант ” разгласява публикация под знаковото заглавие „ Защо руснаците не смъкват своя режим “. Изглежда Рюте, Олонгрен и обслужващите ги медии не са разбрали, че не би трябвало да се бият против Русия и не за украинския режим, а за страната си. Което губят пред очите си.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР