Какви коли карат депутатите? 41-ма от тях са декларирали пред

...
Коментари Харесай

Колите на депутатите: Милен Михов от ОП кара Трабантче за 100 лева, Марешки - Бентли |

Какви коли карат депутатите?

41-ма от тях са заявили пред КПКОНПИ тази година, че имат общо 52 МПС, демонстрира обобщението на декларациите на " Отворен парламент ". Някои споделят собствеността със съпругите/съпрузите си. Тук не става въпрос единствено за леки коли. Такива са 42, към които се прибавят три мотоциклета, една лодка, една каравана и едно АТВ, всичко - на стойност 857 763 лева

41 депутати заплащат коли на лизинг за общо 1 718 642 лева Не може да се откри обаче съответният брой на тези транспортни средства, нито дали това е цялата или остатъчната им стойност.

Други 11 депутати са отбелязали, че употребяват безплатно общо 15 автомобила.

С най-вече транспортни средства е Калин Вельов (ГЕРБ): 2 автомобила, 3 мотоциклета и каравана.

Най-скъпият заявен автомобил е " Фолксваген "  - 135 000 лева на Владислав Николов (ГЕРБ). След него са Стефан Бурджев (БСП) - " Мерцедес С350 " на стойност 100 000 лева и Владимир Тошев (ГЕРБ) с Ауди А8 за 80 000 лева

В противоположния край е Милен Михов от Оперативна програма, който се вози на Трабант за 100 лв.. Малко над него са Валентина Найденова (Фолксваген Голф за 500 лева) и Станислав Попов от ГЕРБ, който кара " Субару Импреза " също за 500 лв..

Михов не е единственият обожател на източногерманския автомобил. Симеон Найденов от Воля също кара Трабант, за който написа, че платил 4000 неденоминирани лв..

Половината от 12-те депутати от ВОЛЯ да вземем за пример употребяват безплатно коли, предоставени им от партията. Става въпрос за 10 автомобила. Осем с марка Ауди (депутатите постоянно показват, че това е Ауди 8), един Мерцедес и един Бентли. Партията снабдила множеството от тях с коли през 2017 година – 6 автомобила, измежду които Бентли, употребен от ръководителя на парламентарната група и партията Веселин Марешки. През 2018 година към тези МПС се прибавя Мерцедес, а през 2019-а - още три автомобила Ауди.

Преглед на годишния финансов доклад за 2019-та година на партия ВОЛЯ демонстрира, че тя е употребила активи на действен лизинг – при този лизинг съответният дългогодишен веществен актив се употребява (наема) за даден интервал без алтернатива за придобиване на собствеността. Лизинговите вноски се осчетоводяват като разход по сметка „ Външни услуги ”, а самите активи не се заприходяват и не попадат в счетоводния баланс.

Партия ВОЛЯ показва, че през 2019 година на действен лизинг е употребила следните активи – 16 офиса и 6 автомобила, за които са изхарчени 261 хиляди лева за наем на пространства, по всяка възможност отразени като „ Разходи за регламентирана активност ” – 146 хиляди лева, и за лизинг на колите, които допускаме са маркирани като „ Административни разноски ” – 115 хиляди лева

От финансовите доклади на ВОЛЯ за 2018-а и 2017 г. не могат да се създадат еднопосочни изводи къде и дали са включени разноски за действен лизинг на коли. Не са посочени и коли, маркирани като дългогодишен веществен актив на партията.

Данните демонстрират, че явно от партията са съумели да договорят доста преференциални условия за оперативния лизинг, който употребяват, разясняват от " Отворен парламент ". Справка за предлаганите услуги за наем на месец да вземем за пример за автомобил Ауди 7, демонстрира, че в случай че той е за период от най-малко 36 месеца, базовата месечна лизингова вноска ще възлиза на към 3 000 лева с Данък добавена стойност. Разбира се, офертите имат предел на изминавани километри в границите на до 1 500 – 2 000 км. на месец и редица други „ екстри ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР