Какви жалби постъпват най – често в Комисията за защита

...
Какви жалби постъпват най – често в Комисията за защита
Коментари Харесай

КЗП съветва: Не се изкушавайте от намаленията и винаги внимавайте какво си купувате!

Какви тъжби постъпват най – постоянно в Комисията за отбрана на потребителите и по какъв начин да се предпазим да не станем жертва на нелоялна комерсиална процедура. изясни пред Novini.bg ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

„ Стремим се да ревизираме съответно всеки един проблем, който е адресиран към нас от консуматори, пазаруващи в интернет. Най – честите недоволства на потребителите са свързани с нарушение на съществени права – закъснение на доставки, непризнаване на правото на отвод, което е 14 дни, административни нарушавания има от време на време “, заяви Маргаритов.

Той даде и на практика съвет на потребителите: „ Нека да преглеждат деликатно наличието на електронния магазин, да се уверят, че я има базовата информация за връзка с този, който управлява съответния магазин, че могат да осъществят пряк контакт, да зададат спомагателни въпроси, в случай че не всичко е ясно “.

„ Да се ревизира какъв е произходът на търговеца, който е записал своя домейн, тъй като не всеки път това, че окончанието е.com,.eu или даже.bg значи, че търговецът е основан в съответното пространство, което в началото асоциираме с тези окончания”, посъветва още Маргаритов. „ Съществуват да вземем за пример справочни портали, като да вземем за пример Who.is, където при въвеждането на данните на електронния търговец, можете да получите информация коя е страната на неговия генезис. Когато сме добре насочени, по-трудно бихме могли да станем жертва на нелоялни търговски практики”, сподели още той.

Маргаритов призна, че жалбите против онлайн търговците зачестяват, тъй като и от ден на ден хора пазарят по интернет, само че това по думите му въобще не би трябвало да звучи стряскащо и подсети, че КЗП постоянно е отсреща.

Цялото изявление с ръководителя на КЗП Димитър Маргаритов може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Димитър Маргаритов

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР