Какви годишни прегледи трябва всеки да си направи след 40-годишна

...
Какви годишни прегледи трябва всеки да си направи след 40-годишна
Коментари Харесай

Какви годишни здравни прегледи трябва всеки да си направи след 40-годишна възраст?

Какви годишни прегледи би трябвало всеки да си направи след 40-годишна възраст? Отговор на този въпрос даде за предаването " България, Европа и светът на фокус " по Радио " Фокус " Петър Галев, изп. шеф на CredoWeb.bg.

" Аз не съм доктор, само че е хубаво да си купим уред за кръвно, който е за мишница и най-малко един път на месеца да си проверим кръвното незабавно след пробуждане от сън. Тогава е най-високото кръвно на тези хора, които са склонни към хипертония - при пробуждане, при ставане от леглото, и в случай че е над 130 на 85 да стартираме по-редовно да го мерим и в случай че установим, че постоянно е над тези стойности - към този момент да отидем на доктор ", сподели Галев.

Той предложи на българите един път годишно да си пуснат цялостни проучвания.

" За да забележим дали работи добре организмът би трябвало да се създадат биохимични проучвания за чернодробната функционалност, пакет на холестерола, бъбречната функционалност, пикочна киселина, мъжете - простатно характерен антиген, а дамите - цитонамазки. Това е постоянното, което би трябвало да се прави. Жените също по този начин би трябвало да вървят на мамолог, а в случай че са над 40 години - най-малко един път годишно би трябвало да се преглеждат ", изясни Петър Галев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР