Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът

...
Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът
Коментари Харесай

Радев: Нищо не може да оправдае потъпкването на суверенитета на Украйна

Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на страната, жертвите, разрушенията и големите премеждия. Това съобщи президентът Румен Радев след диалог с румънския му сътрудник Клаус Йоханис в Букурещ, където е на работно посещаване. 

Румен Радев сподели, че войната в непосредствена непосредственост до нашите граници трансформира радикално средата за сигурност в нашия район. " Системата за сигурност в Европа, градена с десетилетия, рухва пред очите ни. Разрушаването на системите и пътищата за доставки, спирането на линиите за връзки в акваторията на Черно море, налагането на невиждани до в този момент наказания на Русия, както и застрашените енергийни доставки слагат нашите стопански системи и обществени системи пред голямо тестване ", сподели президентът. 

Той добави, че с изключение на координацията към бежанската рецесия. Радев изтъкна, че се прави всичко допустимо страната ни да даде на бежанците от Украйна не просто покрив и храна, а да им дадем опция за работа, за храна, за здравно обслужване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР