Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в

...
Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в
Коментари Харесай

Радев: Нищо не оправдава жертвите, разрушенията и огромните страдания в Украйна

Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет, жертвите, разрушенията и големите премеждия. Това съобщи президентът Румен Радев след срещата с румънския си сътрудник Клаус Йоханис. Държавният глава акцентира, че войната в непосредствена непосредственост до нашите граници трансформира радикално средата за сигурност в района.

Посочи, че системата за сигурност, градена десетилетия рухва пред очите ни. Системите и пътищата за доставки, енергийната сигурност, налагането на невиждани до момента наказания на Русия слага стопанските системи и обществените системи в Румъния и България пред голямо тестване.

Държавният глава съобщи, че досега у нас са влезнали 80 хиляди украински жители, бягащи от войната, като повече от половината са останали в България. По думите на Радев българската страна прави всичко допустимо, с цел да им обезпечи освен покрив и храна, само че и пълноценна интеграция в обществото. Посочи, че сме съпричастни освен заради многочислената диаспора в Украйна, само че и тъй като споделяме хуманни полезности.

Йоханис от своя страна акцентира, че е належащо усилването на защитата на НАТО по Източния фланг - по крайбрежието на Черно море.

Двамата президенти подчертаха значимостта от енергийна диверсификация, а румънският държавен глава съобщи, че след завършването на интерконектора с Гърция, той ще може да се свърже с газопровода в Броа, който към този момент е в деяние. " Взаимното свързване е значително за всички нас. ”, означи той.

Президентите начертаха общата цел за влизане в Шенген и Организацията за икономическо съдействие и развиване. " Заедно с общи старания ще реализираме триумф ”, съобщи Радев.

" Oчаквам от нашите държавни управления енергични ограничения за превъзмогване на изоставането на нашата съгласуваност през последните 30 години - построяването за мостове, автомагистрали, жп. връзки, тръбопроводи. Крайно време е да вземем енергични ограничения и да преодолеем това закъснение ”, добави българският държавен глава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР