Каква зима ни чака и възможно ли е ново покачване

...
Каква зима ни чака и възможно ли е ново покачване
Коментари Харесай

Енергийни експерти: Не ни очаква нищо добро с цената на парното

Каква зима ни чака и допустимо ли е ново повишаване на цените на тока и парното за битовите консуматори – тематиката разясниха енергийните специалисти Еленко Божков и Васко Начев в студиото на NOVA.

„ От януари не ни чака нищо положително с цената на парното. Всички приказки, че можем да се ограничим и да се съберем в 10-процентно нарастване, са прекомерно оптимистични. Очаква ни най-малко 20% нарастване на цената”, съобщи Еленко Божков.

„ Ща се отнася до електрическата сила за бита – има опция нарастването да се ограничи в рамки на 2 до 3% поради повишението на цената на електрическата сила от топлофикационните централи”, сподели още той.

„ Сегашните цени на тока се понасят мъчно от огромна част от хората у нас. Според мен ни чака повече от тежък сюжет през зимата”, разяснява Васко Начев.

„ КЕВР е последната точка, върху която би трябвало да се насочи вниманието в тази ситуация. Преди това всичко обаче минава през Народното събрание. Когато имаше някакво предложение от КЕВР, в Народното събрание всички скочиха и споделиха, че няма да го приемат”, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР