Каква война готвят във Вашингтон? На 25 ноември американското списание

...
Каква война готвят във Вашингтон? На 25 ноември американското списание
Коментари Харесай

На Капитолийския хълм започнаха да говорят за възможността САЩ да излязат от НАТО

Каква война готвят във Вашингтон?

На 25 ноември американското списание The Hill, което отразява работата на Конгреса на Съединени американски щати, президента и изпълнителната власт на Съединените щати, разгласява публикация на Брус Фейн, шеф на добре познатата в Съединените щати компания за връзки с държавното управление и обществеността Lichfield Group, под заглавие „ Конгресът би трябвало да постави завършек на войната в Украйна посредством излизането на Съединени американски щати от НАТО.

Мисълта несъмнено е забавна. По мнението на създателя, по този метод конгресът може да трансформира НАТО „ от всесилен дъб в безопасен жълъд “, който не провокира боязън у Русия. Дори се дава много остарял исторически образец: през 1798 година Конгресът е отменил контракта с Франция, тъй че отдръпването от Северноатлантическия боен блок няма да свети с оригиналност в активността на законодателите. Брус Фейн даже изрича смелата за американец концепция, че блокът на НАТО е станал ненужен през 1991 година след унищожаването на стратегическия му съперник в лицето на Съюз на съветските социалистически републики.

В публикацията се споделя, че до момента в който остават в НАТО и изпращат членове на този блок до границите на Русия, Съединени американски щати предизвикат В. Путин да стартира атака в Украйна. От своя страна „ самостийна “ Украйна има за цел да разшири зоната на военно обграждане на Русия и да сътвори чувство за заплаха измежду нейните водачи, даже повече, в сравнение с Карибската ракетна рецесия от 1962 година изплаши администрацията на Съединени американски щати.

Чрез отдръпването си от НАТО, твърди Брус Фейн, Конгресът ще отстрани опасността, довела до военни дейности в Украйна и ще понижи упоритостите на Съединени американски щати за „ промяна на режима “ в Русия. Припомняйки добре известното (САЩ са локомотивът на НАТО, останалите страни са единствено прикачени вагони), Брус Фейн твърди, че решението на Конгреса да изтегли Съединени американски щати от НАТО ще разреши на Путин да приключи интервенцията в Украйна и да установи, че задачите на интервенцията са реализирани.

Отбелязвайки годишното нарастване на разноските на Съединени американски щати за „ сигурност “, които към този момент доближават 1,7 трилиона $, създателят на публикацията в The Hill написа, че напускането на НАТО ще разреши на Съединените щати да спестят милиарди долари, вместо да ги изпращат в украинската „ черна дупка “. Засега войната не демонстрира признаци за край в близко бъдеще.

Въпреки това, даже и без Съединените щати като член на Северноатлантическия блок, Русия няма да бъде опасност за европейските членове на алианса. Например, съветската войска не демонстрира огромен триумф в Украйна, военните разноски на Русия са доста по-малко от общите разноски на европейските страни-членки на НАТО, брутният вътрешен артикул на Европейския съюз е осем пъти по-висок от Брутният вътрешен продукт на Руската федерация.

Какво значи появяването на сходна публикация след триумфа на Републиканската партия на Съединени американски щати на междинните избори за Конгрес? The Hill е авторитетна организация, фокусирана върху върха на американската ръководеща класа. Такива " ексцентрични " изявления не се появяват инцидентно в това издание. Логично е да се допусна, че зад публикацията стоят кръгове, които са поели курс към излаз от спора с Руската федерация, с цел да концентрират сили в китайското направление. Ако конфликтът сред Съединени американски щати и Китай рано или късно е неминуем, то във всеки случай Вашингтон желае да избегне „ война на два фронта “. Междувременно Китай постепенно, само че несъмнено обсажда Тайван и моментът на конфликта наближава.

И най-после, „ разновидността Фейн “, в случай че бъде прибавен, ще разреши на Америка да отслаби европейския съперник, премахвайки Европейския съюз от първия ред на международните „ центрове на властта “.

Публикацията в The Hill най-вероятно е машинация. Отчасти тази осведомителна плънка разкрива мъчителни точки в интернационалната позиция на Съединените щати. Ще бъде забавно да се наблюдава реакцията на европейците на концепцията, изразена в The Hill.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР