Каква ще е следващата управляваща коалиция в Австрия, където се

...
Каква ще е следващата управляваща коалиция в Австрия, където се
Коментари Харесай

Вл. Кисьов: Сега е много важно за България да прояви активност, защото ние трябва да си извоюваме Шенген

Каква ще е идната ръководеща коалиция в Австрия, където се организираха общи избори, предвижда в ефира на " Хоризонт " Владимир Кисьов,  председател на Управителния съвет на Европейския институт, като уточни, че водачът на партията, спечелила вота - Себастиан Курц , няма повече да се коалира  със социалдемократическата партия: 
Защото бяха в предизборната акция в най-ожесточената борба.  Заради невъзможността на тази коалиция да работи се организираха и изборите в Австрия.  Така че най-очакваното е (коалицията) да бъде с австрийската Партия на свободата./.../ Ще следим с интерес тази малко популистко-дясна коалиция, която би се образувала. Казвам популистка, тъй като се заигра по време на изборите с антиимиграционните настроения в Австрия и в цяла Европа, отбеляза Кисьов. Той напомни, че Себастиан Курц е един от най-младите политици и в Европа и в света:  На 21 година действително стъпва в политиката, в този момент е на 31 години и в случай че той стане министър-председател, канцлер на Австрия, той ще е най-младият началник в света изобщо на страна.

 Себастиан Курц Кисьов счита, че Курц ще препотвърди проевропейската политика на Австрия, тъй като " няма различен късмет за Европа, в случай че няма обединена политика ", само че означи:  Разбира се, може да се чака, че ще бъдат малко по-напрегнати взаимоотношенията с Франция и с Германия, тъй като има разлика в политическия изказ на ръководителите и посланията, които се изпращат към европейските жители. По-близки са тези послания до десните партии в Унгария и в Полша, което би трябвало да ни прави и нас деликатни и по време на председателството, по тази причина тъй като ще председателстваме един Европейски съвет, в който Вишеградската четворка и Австрия ще имат долу-горе сходни позиции във връзка с миграцията, на битката с незаконните имигранти.  Така че всичко това следва да го забележим и да го усетим...

Аз считам, че Австрия постоянно е водила една рационална политика, означи още анализаторът, само че добави, че в този момент е доста значимо за България да прояви външнополитическа активност: Защото ние би трябвало да си извоюваме Шенген. Това, което знаем за позицията на Австрия е, че не е доста удобна за България, само че ние не можем да бъдем на фронтовата линия, да е приоритет на Австрия битката с миграцията и мигрантите, а пък да бъде срещу България за участие в Шенген, което граничи с цинизма като държание.

Цялото изявление може да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР