Каква реформа е необходима в съдебната система – темата коментира

...
Каква реформа е необходима в съдебната система – темата коментира
Коментари Харесай

Антон Станков: Главният прокурор сам по себе си не може да върне отново специализираните съд и прокуратура

Каква промяна е нужна в правосъдната система – тематиката разяснява в студиото на " Денят стартира " някогашният правосъден министър Антон Станков. По думите му промяна в правораздаването значи да сложим нова форма. Реформа беше закриването на спецправосъдието, тъй като то наложи нова форма на правосъдната система в България, в наказателното правосъдие, добави той.

" Удачна или не, занапред следва да разберем. Аз кардинално не съм последовател. Това факсимиле е добре платено, това е обърнато в бизнес. Главният прокурор самичък по себе си не може да върне още веднъж профилираните съд и прокуратура - това е по волята на Народното събрание. Ако бъдат оценени резултатите от закриването по подобаващ метод може и да се върне ", съобщи Антон Станков.

Според него основният прокурор има сериозна политическа тежест. Постовете на ръководителя на Върховен касационен съд, на Върховен административен съд, както и основния прокурор на процедура са политиците на правосъдната система и те реализират взаимоотношението с останалите управляващи, посочи Станков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР