Каква коалиция е възможна, при изборни резултати с малка преднина

...
Каква коалиция е възможна, при изборни резултати с малка преднина
Коментари Харесай

И. Бакалов: Охранени анализатори предъвкват правителство „ГЕРБ-ПП-ДБ“, докато тихо хрупат на яслата на ГЕРБ

Каква коалиция е допустима, при изборни резултати с дребна преднина на ГЕРБ пред „ Продължаваме Промяната “ (или обратното)?

 

Парламентът ще е с 6 партии (малко евентуално да са 8, нищо че социолози помпят генераляневата, а Има Такъв Народ са спукан балон). В подобен парламент ще би трябвало минимум тройна коалиция, с цел да с сформира държавно управление. ГЕРБ може да се разбере с Движение за права и свободи, само че дружно няма да имат повече от 100-ина депутати. Откъде да дойдат още? Демократична България да събере 20 мандата и да пристане отново на Борисов?

 

Само ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната “ дружно имат 130-140 мандата. Всички други комбинации са обединения от 3-4 партии. Затова натискът да се настройки такава коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия, и Демократична България, ще е голям.  И евентуално ще натискат Борисов да се скрие като Доган.

 

Така ще се изпари смисълът на името „ Продължаваме Промяната “.

 

При вид Политическа партия да излезе втора след ГЕРБ на изборите, може да остане твърда съпротива и тогава сигурно ще завоюва идващите избори с по-голяма преднина, а и те ще са най-вече след година.

 

Иван Бакалов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР