Каква е времевата рамка пред 46-ия парламент?Седем дни групата на

...
Каква е времевата рамка пред 46-ия парламент?Седем дни групата на
Коментари Харесай

БСП има 7 дни да посочи кандидат за премиер

Каква е времевата рамка пред 46-ия парламент?

Седем дни групата на „ Българска социалистическа партия за България “ ще търси претендент за министър председател и идващия петък ще разгласи кой е той.

Номинираният или номинираната за поста ще има на собствен ред нови седем дни да сформира проектокабинет.
Гласуването на кандидат-премиер и състава на кабинета може да се случи на идващото постоянно съвещание след 10 септември - 15 септември, сряда.

При този график, в случай че и последният опит за държавно управление претърпи неуспех, датата за предварителни избори е неделя 21 ноември.

„ Тъкувателното решени умишлено не показва период, дава опция на партиите да положат изпитание след първия и втория несполучливи да потърсят мостове между тях. Това значи, че е допустимо да има закъснение имено в устрема да се сформира устойчиво държавно управление “, счита преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова.

Според нея това ще докара до закъснение на процедурата и в случай че е несполучлива, тогава изборите няма да са 2 в 1, а разграничени.

„ Ще се насложат акции и ще се насложат спомагателни действия. Това би довело и до отлив на гласоподаватели, и ниска изборна интензивност “, счита тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР