Каква е вероятността да умрете от коронавирусна инфекция на Covid-19?

...
Каква е вероятността да умрете от коронавирусна инфекция на Covid-19?
Коментари Харесай

Истерията около Covid-19 и реалният шанс да умрете от това заболяване

Каква е вероятността да умрете от коронавирусна зараза на Covid-19? Съдейки по сегашната нервност, разпространяваща се по земното кълбо като горски пожар, човек би си помислил, че възможностите са много огромни.

За да ревизирате противоположното обаче, просто погледнете статистиката. Американският уебсайт Statnews.com разгласява информация за настоящата прогноза за смъртността измежду инфектираните с Covid-19 въз основа на данни от американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

... Коефициентът на смъртност измежду пациенти с Covid-19 на възраст 80 години и повече е 10.4 %.

В същото време при хора на възраст 70-79 години този индикатор е 5,35 %, в категорията 60-69 години смъртността е 1,51 %, а при 50-годишните - 0,37 %. Смъртността измежду по-младите хора е още по-ниска.

Така че за тези на възраст под 30 години те нормално са покрай нула.

В публикация на уеб страницата Statnews също се отбелязва, че болестта е най-тежко освен при възрастните хора, само че и при тези, които преди този момент са страдали от хронични съществени болести.

Други източници показват, че доста инфектирани от Covid-19 евентуално считат, че това е елементарна лека простуда, те ще се възстановят и даже няма да преминат теста и затова в никакъв случай няма да бъдат включени в статистиката. Това значи, че действителната смъртност е даже по-ниска от регистрираната.

С други думи, коронавирусната зараза е може би малко по-опасна от нормалния сезонен грип, само че не и доста. Хората, принадлежащи към най-уязвимите категории, би трябвало, несъмнено, да бъдат изключително деликатни, само че нервността, публикувана от държавни управления, медии и елементарни хора, съставлява доста по-голяма опасност за хората, в сравнение с самият вирус.

Истерията ще нанесе повече щета от самия вирус

Само икономическите вреди, основани от актуалната обща нервност, ще имат негативно влияние върху живота на доста повече хора, в сравнение с вирусът би могъл да има при всеки сюжет, и този резултат ще продължи доста по-дълъг интервал от този на коронавирусната зараза в страни и континенти.

От позиция на страни като Съединени американски щати, които към този момент са в положение на необратим стопански, обществен и политически крах, прехвърлянето на техния модел на обществена и политическа система към други страни, даже и единствено краткотрайно, посредством разпространение на нервност към вируса Covid-19, може да наподобява много обещаващ вид, когато всички други способи, от меката мощ до директното военно принуждение, не могат да задържат планетата в границите на еднополюсния „ интернационален ред “, управителен от Вашингтон.

Държавите, които отхвърлят да подхващат крайни ограничения, са под напън от вълна от нервност, разпространяваща се по цялата планета, без значение дали тя е умишлена или не.

Те са принудени да затворят границите, да спрат предприятията и да унищожават живота на милиони хора, по-голямата част от които вирусът не заплашва с нищо.

Подобна наклонност се следи в първите години на така наречен „ Борба със международния тероризъм “ под управлението на Съединените щати, която други страни в действителност бяха принудени да поддържат.

Това важи и за Русия, макар че Кремъл знаеше доста добре, че самите Съединени щати са главният държавен спонсор на терористите, с които Вашингтон се твърди, че се бие, само че не искаше да се забърква в спор на фона на общия боязън от екстремизма след офанзивите на 11 септември 2001 година,

Ако вземем под внимание какъв брой интензивно и безскрупулно експлоатираха този боязън, не е изненадващо, че през днешния ден мнозина са скептично настроени да концентрират голяма власт в ръцете на такива хора пред нова хипотетична опасност.

Всички държавни управления евентуално ще подхващат избрани ограничения по време на сходни огнища, само че определянето на ясна граница сред здравия разсъдък и злоупотребата с власт е от първостепенно значение за обществото.

В светлината на актуалната зараза Covid-19 хората също би трябвало да употребяват здравия разсъдък.

Избягвайте огромни тапи, пазете здравето си, хранете се добре, спортувайте и като цяло се грижете за тялото си, тъй че имунната система да се грижи за нас по-късно - най-хубавият метод против Covid-19 или всяка друга инфекциозна болест, без значение дали е пандемия или не. Ако сте в изключително уязвима категория, би трябвало, несъмнено, да полагате спомагателни грижи.

Трябва да се построи по-устойчива национална стопанска система.

Ако в действителност са нужни крайни ограничения за елиминиране на следствията от експлоадирането на Covid-19 и други сходни вируси, в бъдеще страните би трябвало да основат непрекъсната инфраструктура, която да подсигурява непрекъснатото действие на стопанската система по време и след такива огнища, тъй че да не се възхищава всякога, когато се появи нов вирус.

Дори и в най-негативните сюжети Covid-19 не може да се одобри за завършек на света. Това даже не е главната опасност за човешкото здраве.

Епидемията е събитие, което е единствено малко по-тревожно от елементарния грип, което единствено по себе си е рисково единствено за тези, които имат неприятно здраве и които би трябвало да бъдат изключително деликатни в всекидневието. Covid-19 изисква единствено няколко по-сериозни защитни ограничения и уравновесен метод спрямо годишните грипни епидемии.

Тъй като ние в никакъв случай не можем да знаем от кое място е пристигнал новият вирус и до каква степен е оправдана актуалната нервност, до каква степен това е резултат от склонността на човешката природа към свръхреагиране и доколко се изяснява с умишлен опит за дестабилизиране на обстановката в доста страни, народите и общностите би трябвало да премислят своя метод.

Необходимо е да се намерения по какъв начин да се продължи естественото действие при най-екстремни условия и по какъв начин да се държим, с цел да поддържаме жизнеспособността в бъдеще на фона на следващото огнище на ковид или различен сходен потрес.

Тези страни, които не го създадат, рискуват да станат цели за разпространяване на нервност и разпалване на суматоха в обществото, което от своя страна ще окаже напън върху държавното управление и ще заплаши политическата, икономическата и обществената непоклатимост.

Превод: Поглед.инфо
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР