Каква е цената на конфликта между Израел и Хамас“? Главният

...
Каква е цената на конфликта между Израел и Хамас“? Главният
Коментари Харесай

Каква е цената на конфликта между Израел и „Хамас“


Каква е цената на спора сред Израел и „ Хамас “? Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан обиколи израелските общности.
Главният прокурор на Международния углавен съд
Карим Хан обиколи руините на израелските общности, които „ Хамас “ атакува на 7 октомври. Нападателите убиха повече от 1200 израелци и взеха 240 души като заложници, множеството от които – цивилни, съобщава Voice of America (VOA).

Хан изслуша показанията на оживели и членове на фамилиите на заложниците, които дефинираха офанзивата като „ сериозно международно
закононарушение, което шокира човечеството “.
„ Вземането на заложници е нарушаване на Женевската спогодба и аз приканвам за незабавното освобождение на всички и за тяхното безвредно връщане при фамилиите им “, споделя Хан.

Адвокатите на фамилиите на заложниците и изчезналите образуват група и декларират, че желаят Хан неотложно да стартира следствие, пише Voice of America (VOA). В Ивицата Газа се прави безумен геноцид, военни закононарушения
и закононарушения против човечеството, споделят те.
Но палестинците настояват, че Израел е страната, която нарушава интернационалното право с военната си акция в Газа. По данни на контролираното от „ Хамас “ Министерство на здравеопазването все още в Ивицата са убити повече от 15 000 души, множеството от които дами и деца.
Прокурорът Хан приказва за палестинските военни
закононарушения и исковете против Израел, когато се срещна с водачи на властите в Рамала на Западния бряг. Много тамошни правозащитни организации бойкотираха визитата му, обвинявайки го, че избира израелските искове пред дългогодишните палестински обвинявания.
„ Говорих с хора, които също са изгубили свои близки
– деца, съпрузи, родители в Газа. Казах го кристално ясно: законът не е някакъв козметичен подробност, който може да бъде подценен, това е главно условие и би трябвало да се съблюдава “, споделя Хан.
Освен делото пред Международния углавен съд,
заведено от фамилиите на израелските жертви, страната Израел ще организира военни процеси против към 900 бойци на „ Хамас “, задържани на 7 октомври, предаде Voice of America (VOA).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР