Каква е стойността на футболната топка, използвана в един от

...
Каква е стойността на футболната топка, използвана в един от
Коментари Харесай

Футболната топка от гола “Божията ръка“ на Марадона може да бъде продадена за $3,6 милиона

Каква е цената на футболната топка, употребена в един от най-запомнящите се моменти на Световното състезание на всички времена? Това напълно скоро ще бъде ясно - топката ударена от аржентинската легенда Диего Марадона в гола, прочут като " Божията ръка ", отива на търг в сряда.

Топката може да бъде продадена за 3,6 милиона $. По-рано през тази година фланелката, носена от Марадона този ден, беше продадена за 9,3 милиона $: това е най-високата цена, плащана в миналото за част от спортни сувенири на търг.

Топката влиза в играта по време на четвъртфинал сред Аржентина и Англия на Световното състезание през 1986 година на Естадио Ацтека в Мексико Сити.

Шест минути след второто полувреме Марадона скоча във въздуха към топката дружно с вратаря на Англия Питър Шилтън. Топката се вряза в мрежата, а Марадона чества със съотборниците си.

За играчите на Англия, и за феновете, които гледат повторението по-късно, е че Марадона е блъснал топката с пестник.

Четири минути след този абсурден гол, Марадона означи един от най-великите голове в историята на Световните шампионати, прочут като " гол на века ". Мачът приключи 2-1, откакто англичанинът Гари Линекер означи в 81-ата минута.

Аржентина завоюва Световната купа, побеждавайки Западна Германия на финала с 3-2.

Марадона умря на 60 години от сърдечна непълнота през 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР