Каква е ситуацията в най-голямото формирование на армията и какви

...
Каква е ситуацията в най-голямото формирование на армията и какви
Коментари Харесай

Липса на пари и кадри са част от проблемите пред сухопътните ни войски


Каква е обстановката в най-голямото формирование на армията и какви са проблемите пред сухопътните войски, които са гръбнакът на въоръжените сили? Вижте повече в репортажа на Габриела Наплатанова.

Бригаден военачалник Деян Дешков командва най-голямото формирование в армията и счита, че дълги години проблемите на въоръжените сили са решавани на парче.

„ За мен най-спешно внимание би трябвало да се обърне какъв да бъде образът на сухопътните войски в дословен смисъл - по какъв начин да наподобяват със качества и с материалното положение, което да бъде вътре, започвайки от бойната машина, преминавайки през логистиката, артилерията и стигайки до елементарния боец ", съобщи той.

Според военния министър армията не е финансирана съответно дълги години.

" Вече близо 18 година България е в НАТО и от самото приемане в пакта целият политически естаблишмънт одобри с облекчение, че някой различен ще ни пази по-добре, в сравнение с ние да влагаме в личните си въоръжени сили “, съобщи Стефан Янев.

В последните 10 година даже не са купувани муниции по тази причина в новия бюджет са планувани 50 милиона.

„ Да кажем, че виталният им цикъл привършва и се нуждаят от възобновяване. Те стават рискови даже и за потребление при тренировки и по тази причина армията се освобождава от тях ", добави той.

„ Има задоволително муниции като численост само че това са муниции останали от остарялата всеобща войска. Ще пристигна миг да ги утилизираме, тъй като срокът за валидност им е изминал “, добави Дешков.

В последната година в 61 бригада Карлово последователно са привлечени нови фрагменти, само че това не взема решение въпроса изцяло.

„ Ако рецесията приближи нашите граници и ние се сетим за нашата войска към този момент ще е доста късно. Теоретиците за създаване на въоръжените сили са споделили: „ в мир се готвиш за война. тя може и в никакъв случай не би трябвало да доближи границите, само че в случай че доближи е прекомерно късно към този момент да се готвиш. "

Средствата, отделени за личен състав и попълване на вакантни длъжности тази година са 77 млн лева Вакантните места в армията надвишават 5000.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР