-Каква е ролята на данните от реалната практика? Как могат

...
-Каква е ролята на данните от реалната практика? Как могат
Коментари Харесай

Инвестициите в клинични проучвания са много важни

-Каква е ролята на данните от действителната процедура? Как могат да допринесат за създаване на устойчива здравна система?

-Тези данни са значими за вложители, фармацевтични компании, клиницистите и техните организации. Анализираните от тях доказателства биха могли да дадат сведения за това кое е дейно при даден пациент според от неговите самостоятелни характеристики; какви са предстоящите изгоди и затруднения в дълготраен проект, а освен в границите на настрана проучване; по какъв начин да се усъвършенства качеството в установяване на риска от страна на производител, доктор и пациент и вярното експлоатиране на даден медикамент.

-Какво е смисъла на клиничните изследвания?

-Най-често посредством тях тестваме сигурността и успеваемостта на нови лечебни тактики. Клиничните проби дават достъп до квалифицирани експерти, а интернационалните центрове организират лабораторните проучвания и дават модерна инсталация за профилактика и следене на участващите пациенти.
-У нас през 2015 година вложенията в клинични изследвания са към 350 млн. щатски $. От какво имаме потребност, с цел да сме по-атрактивни и да развиваме научно-изследователска активност на добро/световно равнище?
-От изключителна значимост е насърчаването на по-добри тактики за развиване на този бранш в България. Въпреки положителната ни позиция на световния пазар за клинични изследвания, бихме могли да притеглим повече вложители с работа в избрани насоки: възстановяване потенциала и присъединяване на центровете; достъп на пациентите до такива изследвания и създаване на центрове в университетските лечебни заведения за осъществяване на клинични проби от особено подготвен медицински личен състав.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР