Каква е равносметката на археолозите в края на сезона и

...
Каква е равносметката на археолозите в края на сезона и
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Българската археология се развива с много силни темпове

Каква е равносметката на археолозите в края на сезона и по какъв начин откритията от новите разкопки могат да привлекат повече разкопки - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше археологът проф. Николай Овчаров.

В началото на диалога той разяснява ресора на Мария Габриел, която като български еврокомисар поема сектор " Иновациите и юноша ".

Познавайки самата Мария Габриел, в случай че се развият всички тези неща, в това число културно-историческия туризъм, България може да има доста огромна изгода, безапелационен е проф. Овчаров.

През последните 9-10 години нашата археология се развива с доста мощни темпове и това не е инцидентно. Българската археология направи доста огромни открития, уточни археологът, като даде образец с разкопките в скалния град Перперикон в Родопите, както и Мисионис край Търговище, който може да се дефинира като Северния Перперикон.
Проф. Николай Овчаров, археолог: Интересни са разкопките в една от най-добре непокътнатите замъци в България - Свищовското кале. Тя е обвързвана и с небезизвестния Дракула, който през 1462 година я завладява дружно с други замъци.
Археологът изясни, че сега работи над новата си книга " Българската версия за Дракула ", която се надява да довърши до 2-3 седмици.

Вижте целия диалог с проф. Овчаров във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР