Каква е причината за тежката катастрофа с мигранти край Резово? Късно

...
Каква е причината за тежката катастрофа с мигранти край Резово?
Късно
Коментари Харесай

Христо Радков: При тежката катастрофа край Резово за мен има няколко смущаващи неща

Каква е повода за тежката злополука с мигранти край Резово?

" Късно следобяд изтеглиха камиона и успяхме да забележим провалите посредством медиите. На самото място, където се е случил случаят, не е участвал външен човек с изключение на военните. Категорично не можем да кажем какво се е случило. Най-вероятно е неточност на лидера ", сподели ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков в " Денят ON AIR ".

По думите му, когато по един черен път има образували се свлачища, лидерът би трябвало да разтовари пасажерите или товара и да мине трудността.
" Има няколко смущаващи за мен неща. Едното е, че 35-40 мигранти са охранявани от двама военни. Тези двама военни няма по какъв начин да ги опазят никога. В един миг решат ли да слязат от това транспортно средство, не могат да ги спрат. Това транспортно средство е на 40 години. Да, то е доста надеждно като техника, само че просто прекомерно остаряло. Самият камион се движи доста постепенно, освен това постепенно придвижване, мигрантите могат да скочат от него ", разяснява Радков.

Той добави пред Bulgaria ON AIR, че мигрантите може да са решили преднамерено да симулират проблем и да наклонят на една страна камиона. " Ситуацията с пътната сигурност наподобява трагично. Към днешна дата имаме 34 жертви по отношение на същия интервал предходната година. Направихме разбор за последните 7 години до 31 декември 2021 година събраните санкции са над 530 млн. лв.. А резултатът от това е, че жертвите нарастват. От предходната година нямаме никаква естествена поддръжка на пътищата. Основната причина за произшествия в България е пътят ", посочи Радков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР