Каква е причината организаторите на протеста да не искат да

...
Каква е причината организаторите на протеста да не искат да
Коментари Харесай

Фандъкова: Блокирането на Орлов мост пречи на нормалните хора

Каква е повода уредниците на митинга да не желаят да съблюдават закона, когато идеята им е правда. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти по отношение на митингите, съобщи Агенция " Фокус ".

" София е град, в който през последните години всяка година се организират огромен брой митинги с разнообразни дела и участници. Слава Богу това основава една демократична градска среда и е белег за зрялост. Аз съм кметът, който изрично е подсигурил мирното осъществяване на митингите и опцията хората свободно и спокойно да изразят своята воля. Привърженик съм на максимата " Може да не съм съгласна с това, което мислите, само че ще пазя до дъно опцията да го изразявате ".

В същото време провеждането на митинги е огромна отговорност за уредниците. Непрекъснато приканвам уредниците на тези митинги да ги заявят по закон, да съблюдават закона ", посочи още кметът на София.

По думите ѝ, в случай че митингите се декларират, това дава опция на полицията и общината да си свършат работата. " Тогава полицията е длъжна да обезпечи съответния ред ", съобщи още Фандъкова.

" На улицата са доста младежи, които желаят смяна, господство на закона, правдивост, ред. хората, обаче, които са застанали дружно с тях и се пробват да управляват митинга, вършат тъкмо обратното- неспазване на закона, безвластие, безпорядък, експанзия. Това не може да бъде представителството на тези прелестни младежи, които чакат тази смяна.

" Разбирам " Орлов мост " е знак на демокрацията. Аз съм протестирала на всички митинги, когато съм била на възрастта на тези младежи. Мястото на младежите е постоянно на площадите, когато е належащо. В същото време блокирането основава стеснение за хората в София. Блокирането на кръстовищата е по-скоро против естествените хора.

В градския превоз, на 72 не се возят нито политиците, нито олигарсите. Там се возят елементарните хора, които ще водят децата си на учебно заведение или на детска градина ", сподели още Фандъкова.

Тя изрази вяра уредниците да осъзнаят, че в полза на митинга, е неговото спокойно осъществяване, а не борбата.

Според нея е неприемливо уредниците да позволяват, който и да е от възрастните хора, да разплакват деца.

" Каква е повода уредниците да не желаят да съблюдават закона? Когато идеята ти е правда, за какво отказваш да спазваш закона? Защото това е отговорност, тъй като когато го заявиш с името си, с подписа си, ти носиш отговорност за хората, които представляваш ", съобщи още Фандъкова.

Залагаме в новата стратегия уголемение и строителство на нови учебни заведения - чакам два терена в регион " Студентски " от МОН за тази цел, сподели още кметът на София.

" Работим с Православната черква за даване на терени в " Манастирски ливади - изток " и Витоша Водноелектрическа централа - Симеоново за учебни заведения и детски градини. Програмата ни е доста много амбициозна. Напредваме считам с едни положителни темпове ", сподели още Фандъкова.

" Ние към този момент в последните години, уповавам се, че може да ревизирате и видите, че строим нови корпуси, нови здания, нови учебни заведения. Това е част от цялостната ни стратегия. Само преди три-четири дни започнахме строителството на напълно нов образователен блок с физкултурен салон във Френската гимназия, предходната година открихме новия корпус, който удвои потенциала на Английската гимназия и 112-то главно учебно заведение.

Мислим за учебните заведения, влагаме в учебните заведения освен поради тези деца. Сега в учебните заведения учат деца. Искам да учат при положителни условия, да имат благоприятни условия за спорт, за работа в кабинети, съвременно оборудвани. МОН отвори една прелестна стратегия за STEM кабинети по естествени науки.

Всичко това е един развой с големи вложения в за мен най-важния бранш, секторът на образованието. Предстои да стартира построяването на физкултурния салон в стотното учебно заведение и залагаме в новата стратегия уголемение и строителство на нови учебни заведения ", разяснява Фандъкова.

Фандъкова напомни каква е била обстановката с детските градини преди ръководството на ГЕРБ. " Тя работата на всички е била и преди нас такава, само че те продаваха детските градини и ги заменяха, а не ги строяха и ремонираха ", посочи Фандъкова.

Тя акцентира, че Столична община е тръгнала от една доста тежка обстановка и е заложила ясни цели.

" Най-напред решение на казуса сред 3 и 6 години в предучилищната възраст. В този миг, тази година към момента имаме дефицит за първа група. При новото класиране, което се чака в края на този месец, ще получат опция огромна част от децата, тъй като над 3000 са оповестените нови свободни места, които ще бъдат запълнени на класирането докрая на месец август.

Разбира се, със строителството и отварянето на нови групи този развой продължава непрестанно. Когато е подготвена някоя детска градина, се афишира приемът и се включват нови деца.

София продължава да пораства, непрестанно тук идват млади фамилии. Градът ни е млад и като население, и като дух. Задачата ни е, моята, на районните кметове, непрестанно да подсигуряваме този развой - намиране на терени, строителство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР